Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle, Adapazarı Belediyesi Bilgievi öğretmen ve öğrencileri tarafından etkinlik düzenlendi.
Küçük yaşlarda tutumlu olmak ve yerli malı kullanmanın ekonomik açıdan öneminin aktarıldığı etkinlikte öğrencilere yerli malı kullanımının sağlık açısından da faydaları anlatıldı. Tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın öneminin anlatıldığı programda öğrenciler evde annelerine hazırlattıkları yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaştı. Yerli malı kullanımının ülke ekonomisindeki önemi, küçük yaşlarda tutumlu olma ve yerli malı kullanmanın sağlık ve ekonomik açıdan öneminin vurgulandığı etkinlikte, velilerin hazırladığı birbirinden lezzetli yöresel yemekler ikramı yapıldı.
TUTUMLU OLMAK
Adapazarı Belediyesi Bilgievi´nde düzenlenen "Yerli Malı Haftası" programına Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer de katıldı. Yerli Malı kullanımının önemini anlatan Sezer, "Yerli Malı Haftası çocuklarda yardımlaşma, paylaşma duygusunu ve tutumlu olmayı pekiştiriyor. Tutumluluk küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanmalıdır. Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan; boşa akan suyu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuklar, bu güzel alışkanlıklarını büyüdükleri zaman da devam ettirir. Bu manada amacımız, çocuk ve gençlerimizi her alanda eğitim, sosyal ve sportif alanlarda eğiterek yarınların Türkiye´sinin inşasına hazırlamaktır." diye konuştu.
Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen"Tatlarımızı Tanıyalım Tanıtalım" konulu yemek yarışması Çark Mesire´de yapıldı.
Adapazarı Belediyesi 1.Bayanlar Sakarya Yöresel Yemek Yarışması´nda ödüller sahiplerini buldu.8 kategoride yapılan yarışmaya 44 yarışmacı katıldı.8 kategoride yapılan yarışmada, çorba, börek, etli yemekler, tatlılar, sütlü tatlılar, hamur işi, sarma çeşitleri, kabak çeşitleri ve yöresel lahana ile mısır ekmeği çeşitleri yer aldı.
Çark Mesire Nikah Sarayı´nda yapılan yarışmada Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği ile World Association of Chefs Society Derneği´nden gelen 36 kişilik ekipte toplam 20 kişi jüri üyeliği yaptı. Yarışmada Zinnet Duman birinci, Semanur Kabak ikinci, Kadriye Demirel ise üçüncü oldu. Yemek yarışmasına katılan Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın ve Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer tüm yarışmacı ve yarışma jürilerine teşekkür ettiler.
GENÇ NESİL
Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği Başkanı Bayram Özbek, düzenlenen yemek yarışmasında unutulan tatların gün çıktığını belirterek, Gastronomi Derneği olarak öğrenci ve genç liği Gastronomi dalında en iyi şekilde yetiştirmek istediklerini ifade etti. Özbek, "Bugün burada ben ve tüm jüri üyeleri, değerlendirmelerimizi yaparken tüm ayrıntıları dikkate alarak puanlama yapmış bulunuyoruz" dedi.
ÖDÜLLER
Ödüllü yarışmada, 1.yarışmacıya Tam Altın ve 12 Kişilik Yemek Takımı, 2. Yarışmacıya Yarim Altın ve Mikrodalga fırın, 3. Yarışmacıya Çeyrek altın ve Mutfak Robotu hediye edildi.
Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen "Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvası" heyecanlı ve gollü maçlarla devam ediyor.
Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen ve 12 takımın katılımı ile gerçekleşen Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvası ikinci hafta maçları tamamlandı. Öner Halı Saha´da oynanan maçlarda Şeker Mahalle, Göktepe ve Hızırtepe rakiplerini yenerek, Sakarya Mahallesi ise maça çıkmayan rakibini hükmen yenerek üç puan almayı başardı. Haftanın diğer maçında Mithatpaşa ve Yenigün Mahallesi karşılaşırken atılan karşılıklı goller sonrasında maç 4-4 berabere biterek puanları paylaştı.
MİNİKLERDE HEYECAN
İkinci hafta maçlarında Şeker Mahallesi Şirinevler Mahallesi´ni 4-1, Göktepe Mahallesi Tekeler Mahallesi´ni 5-1, Hızırtepe Mahallesi Korucuk Mahallesi´ni 5-2 yenerek 3 puan almayı başardı. Mithatpaşa ve Yenigün Mahallesi 4-4 berabere kalarak puanları paylaştı. Minik futbolcuların sahada verdikleri mücadele, maçı izlemeye gelen seyirciler tarafından büyük alkış aldı.
MİNİK ECRİN´DEN DESTEK
Şeker Mahalleyi zorlu maçta yalnız bırakmayan mahallenin sevilen ismi Sadık Ceylan, miniklerle galibiyeti doyasıya kutladı. Göktepe ve Tekeler Mahallesi arasında oynanan maçı izlemeye gelen minik Ecrin turnuvaya renk kattı. Göktepe´de oynayan Ağabey´i Kaleci Yunus Kasapoğlu´nun birbirinden iyi kurtarışları maçın sonucunu etkilerken maç sonucuna en çok sevinen Ecrin Kasapoğlu oldu.
Adapazarı Belediyesi Bilgievi öğrencileri, okul dışındaki vakitlerini Kültürel ve sosyal anlamla farklı branşlarda eğitim görerek değerlendiriyor.
Adaapzarı Belediyesi Bilgievi öğrencileri 5 ve 6.sınıf öğrencileri bu hafta Mehmet Güler´in Ofis Sanat Merkezinde açtığı "Gerilim ve Diyalog" adlı sergiyi gezdi. Kültürel faaliyetlere önem verdiklerini belirten Adapazarı Belediyesi Kütüphane Müdürü Tarkan Demirbaş,"Belediye olarak eğitime her zaman öncelik veriyoruz. Geleceğimizi güvenli ellere teslim etmek istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı hizmette ve başarıda sınır yoktur bilinciyle yapıyoruz. Çocukların severek geldiği Bilgievimizde aktivitelere katılan öğrencilerimiz için sosyal ve kültürel geziler düzenliyoruz. Çocuklarımızı daha donanımlı, daha bilgili bir bireyler olarak yetiştirmek için uğraşıyoruz" dedi.
Ressam Mehmet Güler´in yağlı boya tekniği ile yaptığı eserlere büyük ilgi gösteren çocuklar eserleri yakından inceledi. Bilgievi öğretmenleri eşliğinde sergiyi gezen öğrenciler, sergideki eserlere hayran kaldı.
Yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan Adapazarı Belediyesi Camili ek Hizmet birimleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Depremden sonra kurulan Yenikent Bölgesindeki birimlerde her gün farklı bir Başkan Yardımcısı görev yaparak, Karaman, Camili ve Korucuk başta olmak üzere yakın mahallelerde ikamet eden halkın sorunlarını dinliyor.
4 BİRİM VAR
Camili Kalıcı işyerlerinde hizmete açılan ek birimlerde ilk etapta 4 birim hizmet veriyor. Ek Birimlerde Yönetim, İdari Bina, Zabıta Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlükleri bulunuyor. Zaman zaman mahalle muhtarlarından gelen şikâyetleri dinleyen Başkan Yardımcıları, bölgenin sorun ve taleplerini yerinde inceleyerek görüyor.
DAHA YAKINIZ
Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, Camili Mahalle Muhtarı Yunus Özçelik, Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık ile birlikte bölgede bulunan kurum ve okullara ziyarette bulundu. Tercan, ek hizmet birimlerinin bölge halkının belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla açıldığını ifade ederek, "Yenikent bölgesi halkına artık daha yakınız. Gerek muhtarlar gerekse bölge halkının talep ve ihtiyaçlarını yerinde daha iyi görebiliyoruz" dedi.
Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl 110 kilometrelik asfalt atıldı. Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, 29 mahallede toplam 165 sokağın asfaltlandığını söyledi.
Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında başlatılan asfalt çalışmaları sona erdi. 5 ayda yapılan çalışmalarda 110 kilometrelik asfalt atıldı. Yerel seçimlerin ardından mevcut mahalleler ve özellikle köylerden mahallelere dönüştürülen bölgelerde asfalt çalışması yapan Adapazarı Belediyesi, 2 yılda 150 kilometrelik asfalt attı.
2 YILDA 40 MAHALLE
Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, bu yılki asfalt programında 110 kilometrelik bir asfalt çalışması yaptıklarını ifadede ederek, " 30 Mart yerel seçimlerinin ardından mahalle sayımızın artmasıyla birlikte bu yıl ağarlıklı olarak ilçe sınırlarımıza yeni bağlanan mahallelerimizde asfalt çalışması yaptık. Yeni bağlanan 54 ORKÖY ve mevcut 27 mahallemizle toplam 83 mahallemiz bulunuyor. Biz hizmet anlamında hepsine aynı mesafede olmaya çalışıyoruz. Yerel seçimler sonrasında iki senede toplam 40 mahallemizde, 150 kilometrelik asfalt çalışması yapmış bulunuyoruz. Bu rakam çok ciddi bir rakam. Sadece tek bir mahallede, 15 sokakta asfalt çalışması yaptığımız yerler var. Son beş ayda toplam 29 mahallede, 165 sokakta asfalt çalışması yaptık. Asfalt çalışmalarımızda gece gündüz demeden çalışarak büyük emek sarf eden tüm çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.