Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerini denetledi.92 kantin denetimi yapan ekipler, tüketim tarihi geçen bir işyeriyle ilgili işlem yaptı.
Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilçe sınırlarında bulunan kantinlerde yaptığı denetimlerde genel hijyen, tüketim tarihi geçmiş gıdalar ile işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının kontrolü yapıldı. 92 adet kantinde denetim yapan Zabıta Memurları, 18 işyeri hakkında ruhsatsız faaliyet göstermekten, 1 işyeri hakkında da tüketim tarihi geçmiş gıda bulundurmaktan işlem yaptı. İşlem yapılan markette bulunan gıdalar, imha edilmek üzere ekipler tarafından müsadere altına alındı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinin yanında bakkallarda tüp satışı yapan işyerleriyle ilgili denetimlerini devam ettiriyor.
Adapazarı Belediyesi Camili ek hizmet binasında Bilgi Evi ile Yenikent Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çini kursu açıldı.Adapazarı Belediyesi’nin yeni yerleşim bölgesi Camili’de açmış olduğu ek hizmet birimlerinde devam eden kurslara her gün bir yenisi ekleniyor. Gitar, Keman, Mefruşat, Dikiş, Nakış ve Resim kurslarından sonra Çini kursu da açıldı. Yenikent Halk Eğitim Merkezi Çini Kursu öğretmeni Filiz Fidan, Mefruşat Kursu Öğretmeni Müşerref Kılıç ve El Sanatları kurs Öğretmeni Nurcan Özkanlı tarafından verilen kurslar Yenikentli kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.
Adapazarı Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde başlattığı tretuvar, asfalt ve kaldırım çalışmasında 26 sokağı baştan aşağı yeniledi. Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden alt yapı ve asfalt çalışmaları nedeniyle SASKİ, TELEKOM ve AGDAŞ’la koordineli bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Başkan Dişli “Altyapısı tamamen bitirilen sokaklarda vakit kaybetmeden asfalt atıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’nde toplam 26 sokağımızı kapsayan çalışma ile alt yapı, asfalt ve kaldırım sorunu kalmayacak. Cumhuriyet Mahallemiz çok farklı ve modern bir görünüme kavuşmuş oldu. Birçok detayın düşünülerek hazırlandığı projede görme engelli vatandaşlarımız için de Engelli Kılavuz ve Uyarı Taşlarının bulunduğu yaya yolları bulunuyor. Adapazarı’nın tam merkezinde nüfusun en yoğun olduğu mahallelerimizden biri olan Cumhuriyet Mahallesi projemizin mahalle halkı ve Adapazarı ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Adapazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Şeker Mahallesi’nde yaptırılan Temalı Park çalışmaları sona erdi.
Adapazarı’nda çocukların eğlenebileceği yetişkinlerin ise rahatlıkla sporlarını yapabileceği Temalı Park sayıları artıyor. Şeker Mahallesi’nde tüm çalışmaları bitirilen Temalı Park’ta, hem küçükler hem de büyükler keyifli vakit geçirebiliyor. Yetişkinler ve çocuklar için yapılan iki farklı spor grupları her yaşa hitap ediyor. Çocuklar parkta oynarken aileler de yetişkinler için yapılan spor gruplarında sporlarını yapma imkânı buluyor.
YARIŞ BİSİKLETLERİ
Gece, yıldızlar, bulut ve renkli halkalardan oluşan temalar Şeker Mahallesi’ne ayrı bir renk kattı.200 metre kare açık 120 metrekare kapalı alan olmak üzere ailelerin rahatlıkla gelip dinlenebileceği kafeteryanın bulunduğu parkta, 400 metrelik koşu parkuru ile küçükler ve büyükler için elektronik yarış bisikletleri bulunuyor. Yetişkinlerin de keyifli kullandığı yarış bisikletleri büyük ilgi görüyor.
PTT Sakarya Başmüdürlüğü’ne atanan Halit Taşpınar, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın’a hem tanışma hem nezaket ziyaretinde bulunan Sakarya PTT yeni Başmüdürü Halit Taşpınar ve PTT Pazarlama Sorumlusu Vesile Topuz, kurum ve çalışmaları hakkında Başkan Vekili Erol Aydın’a bilgi verdi.
BİR BUÇUK ASIRLIK HİZMET
Bir buçuk asrı aşan bir geçmişle, köklü bir geleceğe sahip olan PTT’nin posta, kargo, bankacılık ve elektronik ticaret alanlarında hizmet verdiğini kaydeden PTT Sakarya Başmüdürü Halit Taşpınar, “ Türkiye çapında yaygınlaşmış hizmet ağı, tecrübesi, güçlü teknoloji ve kadroları ile ekonomik, hızlı, güvenli bir hizmet veren kurumumuz , 2004 yılından bu güne uyguladığı PTT Bank projesi ile yeni bir görünüm kazandı” dedi. PTT’nin her gün kendini yenilediğini kaydeden Taşpınar, kaliteli ve yenilikçi hizmet anlayışı ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Adapazarı Belediyesi ile Sakarya Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile Sakarya Denetimli Serbestlik İl Müdürü Kenan Porgalı arasında “Denetimli Serbestlik” kapsamında kamu yararına çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlülerin belediyeye bağlı bazı birimlerde çalıştırılmasıyla ilgili protokol yapıldı. Mahkeme tarafından kısa süreli hapis cezaları yerine verilen yaptırım seçenekleri ve ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlüler hakkında uygulanan kamuda ücretsiz çalışma işbirliği protokolü ile bu kapsamda olan hükümlüler belediyede ücretsiz çalıştırılabilecek.
DSM’den DİŞLİ’YE TEŞEKKÜR
Denetimli Serbestlik İl Müdürü Kenan Porgalı, Denetimli Serbestlik Yasası ve uygulamasıyla ilgili bilgi vererek, “Hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışların düzeltilmesi, tekrardan suç işlenmesinin önüne geçilmesi, ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin topluma kazandırılarak toplumun korunması ile birlikte kamusal anlamda da ekonomimize katkı sağlayan Denetimli Serbestlik Yasası 2005 yılından bu güne uygulanıyor. Bu amaca bağlı olarak kurumlar arasında işbirliği maksadıyla imzaladığımız bu protokol sebebiyle Sayın Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. ”dedi.
KAMU HİZMETİ
2005 yılından bu güne uygulanan Denetimli Serbestlik Yasası’nın güzel bir uygulama olduğunu kaydeden Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “İlk defa suç işleyen ve gözlem raporları iyi olan hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve kamu yararına çalıştırılmaları açısından getirilen Denetimli Serbestlik Yasası, güzel hükümler taşımaktadır. Söz konusu protokol ile hükümlülerin kamu hizmetlerinde çalışarak topluma kazandırılması, entegre edilmesi amaçlanmaktadır. Böylelikle kamu hizmetlerinde de onlardan yararlanılmış olunmaktadır.”dedi.
Adapazarıspor Kulup Başkanı İbrahim Aygün ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Adapazarıspor Teknik Direktörü Bilerim Mula Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Başkan Yardımcıları Rıdvan Sezer, Mustafa Deverenli’yi ziyaret etti.
Adapazarıspor Kulüp Başkanı Bilerim Mula, başkan yardımcılarına nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek, tüm başkan yardımcılarını Adapazarıspor’un maçlarını birlikte izlemeye davet etti. Adapazarıspor’un her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Vekili Erol Aydın, “Adapazarıspor’un başarısı bizi her zaman mutlu eder. Süper Amatör Liginde top koşturan tüm futbolcularımıza başarı diliyorum. Biz zaten Adapazarıspor’un her zaman yanındayız. ”dedi. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın da bulunduğu ziyarette, Kulup Başkanı İbrahim Aygün, Başkan Yardımcılarına Adapazarıspor atkısı hediye etti.
Adapazarı Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde 26 sokağı kapsayan asfalt, tretuvar ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.
Fen İşleri Müdürlüğü Cumhuriyet Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarını önceki gece sabaha karşı tamamladı. Araç trafiğinin yoğun olması sebebiyle sürücü ve yayaların mağduriyet yaşamaması için gece gündüz mesai yapan asfalt ekibi, 26 sokaktaki asfalt çalışmalarını kısa sürede bitirdi.
YOL ÇİZGİLERİ KALDI
Asfaltı biten sokaklarda tretuvar kaplamaları, yaya geçidi ve yol çizgileri çalışması başlatıldı. Birçok detayın düşünülerek hazırlandığı projede görme engelli vatandaşlarımız için de yaya yollarına Engelli Kılavuz ve Uyarı Taşları yapıldı. Kalan çalışmaların 10 gün içersinde bitirileceği belirtildi.