Adapazarı Belediyesi haziran ayı meclisinde konuşan Başkan Işıksu, “Geçmişten güç alan, tarihe sahip çıkan ve geleceğe güvenle yürüyen Adapazarı’mız için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Adapazarı Belediyesi tarafından şehrin tam kalbinde hayata geçirilen ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesinin Temel Atma Töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bakanlığımızın destekleriyle Adapazarı Belediyemizin yürütmüş olduğu ADA Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandığında Adapazarı’mızın marka değerini daha da artıracak. Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu kardeşimi tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi. Başkan Işıksu ise projenin tüm aşamalarından bahsetti ve törene yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür etti.
Temel Atma Törenine Yoğun Katılım
Adapazarı Belediyesi tarafından şehrin tam kalbinde hayata geçirilen ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleriyle yapılan yüzde yüz mutabakat, gerçekleştirilen yıkımlar ve zemin iyileştirme çalışmalarından sonra temel atma aşamasına gelindi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun ev sahipliğinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Ertuğrul Kocacık ve Murat Kaya, MHP Grup Başkanvekili Levend Bülbül, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ve Bakanlık Yöneticileri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, Cumhur İttifakı İl ve İlçe Başkanları, belediye başkanları ve belediye başkan adayları, Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan ve STK Temsilcileri ile şehir protokolünün katılım sağladığı ADA HAYAT Uygulama Alanında gerçekleşen temel atma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Başkan Işıksu: Hep Birlikte Bir İlke İmza Atıyoruz
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, konuşmasının başında Bakan Özhaseki ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz olmak üzere ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesine destek veren herkesi tek tek sayarak teşekkürlerini iletti. Başkan Işıksu, “Kendi kimliğimizi ve kendi kültürümüzü canlandıran bir Adapazarı anlayışıyla çıktığımız yolda, Adapazarı’nda Hayat Var sloganımızla çok nitelikli bir projeye imza atmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolculuğunda özellikle son 22 yılda her hamlenin, her projenin, adeta her sessiz devrimin önüne çıkartılan tuzakları, engelleri birer birer hatırlayarak orada yaşanan tecrübelerden ilhamla ve özgüvenli bir şekilde istikametimizden hiçbir zaman ödün vermedik. Her aşamayı, her ayrıntıyı hesaplamaya çalıştık, istişarelerimizi son derece titizlikle yürüttük. Kaybetmekten korkmadan riskler almak, cesur adımlar atmak ve çok önemli bir eseri şehrimize kazandırmak için yola çıkmak öyle kolay bir iş değildi ve biz bunun farkındaydık. Çünkü inanmıştık. Evvela Rabbimize ve sonra milletimizin sağduyusu ve kararına inanmıştık. Hamdolsun bize inananları mahcup etmedik ve bugün hep birlikte buradayız. Şehrin tüm yöneticilerinin ve kıymetli hemşehrilerimizin teveccüh ve desteği olmazsa olmazımızdı. Heyecanlıyız, gururluyuz, hep birlikte başarıyoruz.” diye konuştu.
Dirençli Şehir Adapazarı İçin Tarihi Başlangıç: ADA HAYAT
ADA HAYAT Projesinde yapılan çalışmaları özetleyen Işıksu, “ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, Adapazarı’mızın tam kalbinde, tarihi bir bölgede yer alıyor. Hemen arkamızda şehrimizin kurucusu Orhan Gazi’nin -ruhu şad, mekânı cennet olsun- armağan ettiği Tarihi Orhan Camii var. Bu proje, sadece bir kentsel dönüşüm projesi değil, her aşamasında şehrimizin kurucu değerlerine ithaf edilen ve hikayesiyle geçmişten geleceğe şehrimizin tarihine büyük bir miras olacağına inandığımız çok kıymetli bir eser olacaktır. 18 bin 700 metrekarelik alanda inşa edilen ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemizle birlikte şehrin kalbi Adapazarı’mızın tam merkezi çok daha modern bir görünüm kazanacak ve şehrimizin yaşam kalitesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Projemiz, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaklaşımla tasarlanmıştır. ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje Alanı ile alakalı planlama süreci çalışmaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ilgili müdürlükleri tarafından tamamlanmıştır. Mevcut bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak şehrin tüm dinamikleriyle istişarelerle şekillendirilmesi, hak sahiplerimizle gerçekleştirdiğimiz yüzde yüz mutabakat ve şehrin en yüksek binaları olan Hilmi Kayın İş Merkezi, Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi Binası, Adapazarı Belediyesi Hizmet Binası ve üçgen parsel olarak nitelendirilen alandaki binaların hızla yıkılmasıyla sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik. Ayrıca, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle de şehrimizin güvenliği ve dayanıklılığına sağladığımız katkıyla şehrin dönüşümüne çok kıymetli bir örnek olduğuna inanıyoruz. İhale ve yıkım işlemleri gerçekleştirildikten hemen sonra Adapazarı’mızın tam merkezinde yer alan ve tüm altyapı kurumlarına (Türk Telekom, AGDAŞ, SASKİ, SEDAŞ) ait hatların ortak kesişim noktası olan ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje alanımızdaki tüm hatlar deplase edilerek kentsel dönüşüm alanı dışına çıkartılmıştır. Alanda yapılan zemin etütleri sonucunda en son teknoloji kullanılarak projelendirilen ve uygulamaya geçilen zemin iyileştirme çalışmasında; 550 metre olan ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje Alanı çevresi, 21 metre derinliğinde 1 m genişliğinde donatılı diyafram duvar ile dönülmüş olup 250’den fazla fore kazık ve 14 binden fazla jet grout uygulaması ile zemin güçlendirme işlemleri son aşamaya gelmiştir. Yıkım işlemleri akabinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından kira yardımları ödenmeye başlanmış, mart ayı içerisinde yatırılan 6 aylık peşin kira bedeliyle birlikte hak sahiplerimize bugüne kadar 14 milyon 741 bin 200 TL ödenmiştir. Şehrimizin en kıymetli projelerinden biri olan ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemizde bizlere güvenen ve destek olan kıymetli hak sahiplerimize de şükranlarımı sunuyor ve Adapazarı’mızın dirençli şehir yolculuğuna verdikleri katkılar için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
ADA HAYAT’ta 6 Mega Proje İçin İnşaat Süreci Başlıyor
Temel Atma Töreni ile birlikte hızla ilerlemeye devam edecek ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi ile Adapazarı’nın çehresinin değişeceğini vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Yıkım çalışmaları ve altyapı düzenlemeleri ve şehrin en sağlam zeminine ulaşmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz zemin güçlendirme çalışmalarımızla gece gündüz devam eden yoğun çalışma sürecimiz, bugün temel atma törenimizle bir adım daha ileriye taşınıyor. Projemiz 7 dilatasyon temel bölümünden oluşmaktadır ve 3. bölümden ilk temel atım işlemine hazır haldedir. Kesilen yapı ruhsatımızla birlikte 15 aylık inşaat sürecimizle ilgili zaman sayacımız da başlamış olacak. ADA HAYAT Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, şehrimize yeni bir meydan, yeni bir çarşı, yeni bir belediye hizmet binası, yeni bir akıllı otopark, Orhangazi Miğfer Müzesi ve 500 kişilik çok amaçlı salon gibi birçok önemli proje kazandırmış olacağız.” diye konuştu.
Adapazarı Daha Kültürel ve Daha Dinamik Bir Merkezi Haline Gelecek
ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesinin temel başlıklarından bahseden Işıksu, “ADA HAYAT içerisinde yer alacak yeni meydan, sadece şehir sakinlerinin değil, ziyaretçilerin de gözdesi olacak. Doğal tasarımı, ahşabı, yeşili ve suyuyla adeta bir nefes alma noktası olacak olan meydan, çeşitli sosyal ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Şehir insanını doğayla ve sanatla buluşturacak olan bu meydan, Adapazarı’mızın ruhunu yansıtacak. Yeni çarşı ise ticaretin kalbinin attığı, geleneksel dokuda modern yapılarıyla göz kamaştıracak, ticari işletme sahiplerinin haklarını korurken onlara daha modern ve verimli bir ticaret ortamı sunacak. Adapazarı’mızın kimliğini yarınlara taşıyacak olan bu Çarşı, şehrin canlılığını ve hareketliliğini artıracak. Kültür ve tarih de bu projenin önemli bir parçası. Bulunduğumuz alanda inşa edilecek ve şehrimizin kurucusu Orhan Gazi’nin aziz hatırasına adanmış olan Orhan Gazi Miğfer Müzesi, tarihin izlerini bünyesinde barındırarak şehrin tarihini gelecek nesillere taşıyacak. Benzersiz kültür mimarisiyle şehrin tam kalbinde yer alacak olan bu müze, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak. Sanatseverler için ise modern ve çok amaçlı salonun kapıları açık olacak. Adapazarı Belediyesi Hizmet Binası’nın içerisinde yer alacak olan bu salon, çeşitli etkinliklere, özellikle sanat programlarına ev sahipliği yaparak Adapazarı’mızda sanat yaşamını daha da canlandıracak. Lezzet tutkunları için ise yeni çarşıda şehir kimliğini yansıtan lezzet durakları bulunacak. Şehrin en güzel tatlarını sunacak olan bu mekânlar, ziyaretçilere unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacak. ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nin içerisinde yer alan eserler ve hizmetler, tarihten günümüze şehir yaşamının tüm renklerini yansıtacak. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Adapazarı’mız daha kültürel ve daha dinamik bir merkez haline gelecektir.” dedi.
Kentsel Dönüşüm Kararlılığımız Devam Edecek
Dirençli Şehir kararlılıklarının altını çizen Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı’mızın dirençli bir şehir olması, bizim için son derece önemli. Kentsel dönüşüm kararlılığımız ve şehrimizin tüm kesimlerinin destek ve iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, bu hedefimize ulaşmamız için çok ama çok önemli bir adım olmuştur. Şehir estetiği, şehir mimarisi, şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına katkı sağlayacak olan bu proje, dirençli şehirler anlayışına uygun bir çalışma örneği olarak şehrimizde kentsel dönüşüm cesaretini artıran çok önemli bir adım olmuştur. Afetlere dayanıklı, dirençli ve daha sağlam binalar için şehrimizin imar uygulamalarını da titizlikle sürdüreceğiz. Bakanlığımızla, Büyükşehir Belediyemizle, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla iş birliği içinde, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Afet İşleri Müdürlüğü gibi birimlerimizle çok çalışarak, şehrimizin daha güvenli bir yapı stokuna sahip olması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi: ADA HAYAT
ADA HAYAT mimari projesinin aldığı ödülden de bahseden Işıksu, “Bu gurur hepimizin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri için ifade ettikleri dünyanın en saygın mimarlık ödüllerinden biri olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Karma Kompleks Mimari Kategorisinde Avrupa’nın en iyi projesi ödülünü kazandık ve ödülü İngiltere’nin başkenti Londra’da aldık. Adapazarı, afetlere hazır, riskleri bilen ve yönetebilen, dirençli ve daha güvenli bir şehir olması için örnek projeler üretmeye devam edecektir. Merkezi yönetimimizle iş birliğimizi daha da güçlendirerek, Saygıdeğer Bakanımızın yol göstericiliği ve destekleriyle vatandaşlarımızın cesaretini artıracak uygulamalar için çalışma dinamizmimizi daha da yükselteceğiz. Şehrimizin geleceğini inşa ederken, dirençli bir Adapazarı’nın oluşturulmasına kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Vali Karadeniz: Ödüllü ADA HAYAT, Şehrimize Hayırlı Olsun
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz yaptığı konuşmada, ADA HAYAT Projesinin kentsel dönüşümde ve afetlerle mücadelede örnek bir proje olduğunu vurguladı. Karadeniz, “Uluslararası gayrimenkul karma kompleks alanında en iyi proje seçilen ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize örnek olacak projenin Adapazarı’mızın tam kalbinde olması bizler için ayrı bir önem taşıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehirler adeta baştan inşa edilirken tüm Türkiye’de çok önemli adımlar atılıyor. Depremle mücadele etmek topyekûn mümkündür. Bakanlığımızın uhdesinde her türlü destek vermeye devam edeceğiz. Sakarya’mız da olumlu gelişmelerden payını almıştır. Şehrimizin daha da gelişmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Bakan Özhaseki Işıksu’yu Tebrik Etti
Bakan Özhaseki yaptığı konuşmada ADA HAYAT Projesi için Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’yu tebrik etti. Özhaseki, “Adapazarı Belediyemizin ADA HAYAT Projesi her anlamda örnek ve güzel bir çalışma. Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu kardeşimi tebrik ediyorum. Bakanlığımızın destekleriyle Adapazarı Belediyemizin yürütmüş olduğu ADA Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandığında Adapazarı’mızın marka değerini daha da artıracak. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bizim belediyecilik anlayışımız eser üretme anlayışıdır. Biz hizmet edeceğiz ve asla kimseyi ayırmayacağız diyerek başladık ve böyle devam ediyor. Cennet gibi bir vatana sahibiz. Güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu güzel coğrafyanın bir kusuru var. Ülkemizde depremler maalesef çok fazla oluyor. 6 Şubat'ta çok şiddetli deprem yaşadık. Toprağa verdiğimiz kardeşlerimizin acısı hep içimizde. Deprem bölgesinde yoğun çalışmalarımız devam ediyor. 1000’den fazla şantiyemiz var. Türkiye, deprem ülkesi. Gelebilecek zararlara karşı tedbirli olursak hep birlikte rahat ederiz. Afetlerin her an yaşanabileceğini bilerek hareket edersek çok daha rahat ederiz. Oluşmuş şehirlerimizi kurtarmanın tek bir yolu var o da kentsel dönüşüm. Bizim bir an önce kentsel dönüşümlerimizi bitirmemiz lazım. Bakanlık olarak biz hazırız, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurduk ve oraya özel bütçe ayırdık; bugün de hep birlikte buradayız, Bakanlığımızın tüm birimleriyle belediyelerimizin her zaman yanındayız. ADA HAYAT, Adapazarı’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Temel Atma Dualarla Yapıldı
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gerçekleştirdiği konuşmanın ardından Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve eşi Elveda Işıksu, kentsel dönüşüm çalışmalarına verilen destekler için Bakan Özhaseki’ye teşekkür ederek hediye takdim etti. İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından edilen duanın ardından ilk temel atım törenle gerçekleştirildi.
Adapazarı Belediyesi tarafından şehrin tam kalbinde hayata geçirilen ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesinin Temel Atma Töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bakanlığımızın destekleriyle Adapazarı Belediyemizin yürütmüş olduğu ADA Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandığında Adapazarı’mızın marka değerini daha da artıracak. Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu kardeşimi tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi. Başkan Işıksu ise projenin tüm aşamalarından bahsetti ve törene yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür etti.
Temel Atma Törenine Yoğun Katılım
Adapazarı Belediyesi tarafından şehrin tam kalbinde hayata geçirilen ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleriyle yapılan yüzde yüz mutabakat, gerçekleştirilen yıkımlar ve zemin iyileştirme çalışmalarından sonra temel atma aşamasına gelindi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun ev sahipliğinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Ertuğrul Kocacık ve Murat Kaya, MHP Grup Başkanvekili Levend Bülbül, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ve Bakanlık Yöneticileri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, Cumhur İttifakı İl ve İlçe Başkanları, belediye başkanları ve belediye başkan adayları, Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan ve STK Temsilcileri ile şehir protokolünün katılım sağladığı ADA HAYAT Uygulama Alanında gerçekleşen temel atma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Başkan Işıksu: Hep Birlikte Bir İlke İmza Atıyoruz
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, konuşmasının başında Bakan Özhaseki ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz olmak üzere ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesine destek veren herkesi tek tek sayarak teşekkürlerini iletti. Başkan Işıksu, “Kendi kimliğimizi ve kendi kültürümüzü canlandıran bir Adapazarı anlayışıyla çıktığımız yolda, Adapazarı’nda Hayat Var sloganımızla çok nitelikli bir projeye imza atmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolculuğunda özellikle son 22 yılda her hamlenin, her projenin, adeta her sessiz devrimin önüne çıkartılan tuzakları, engelleri birer birer hatırlayarak orada yaşanan tecrübelerden ilhamla ve özgüvenli bir şekilde istikametimizden hiçbir zaman ödün vermedik. Her aşamayı, her ayrıntıyı hesaplamaya çalıştık, istişarelerimizi son derece titizlikle yürüttük. Kaybetmekten korkmadan riskler almak, cesur adımlar atmak ve çok önemli bir eseri şehrimize kazandırmak için yola çıkmak öyle kolay bir iş değildi ve biz bunun farkındaydık. Çünkü inanmıştık. Evvela Rabbimize ve sonra milletimizin sağduyusu ve kararına inanmıştık. Hamdolsun bize inananları mahcup etmedik ve bugün hep birlikte buradayız. Şehrin tüm yöneticilerinin ve kıymetli hemşehrilerimizin teveccüh ve desteği olmazsa olmazımızdı. Heyecanlıyız, gururluyuz, hep birlikte başarıyoruz.” diye konuştu.
Dirençli Şehir Adapazarı İçin Tarihi Başlangıç: ADA HAYAT
ADA HAYAT Projesinde yapılan çalışmaları özetleyen Işıksu, “ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, Adapazarı’mızın tam kalbinde, tarihi bir bölgede yer alıyor. Hemen arkamızda şehrimizin kurucusu Orhan Gazi’nin -ruhu şad, mekânı cennet olsun- armağan ettiği Tarihi Orhan Camii var. Bu proje, sadece bir kentsel dönüşüm projesi değil, her aşamasında şehrimizin kurucu değerlerine ithaf edilen ve hikayesiyle geçmişten geleceğe şehrimizin tarihine büyük bir miras olacağına inandığımız çok kıymetli bir eser olacaktır. 18 bin 700 metrekarelik alanda inşa edilen ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemizle birlikte şehrin kalbi Adapazarı’mızın tam merkezi çok daha modern bir görünüm kazanacak ve şehrimizin yaşam kalitesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Projemiz, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaklaşımla tasarlanmıştır. ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje Alanı ile alakalı planlama süreci çalışmaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ilgili müdürlükleri tarafından tamamlanmıştır. Mevcut bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak şehrin tüm dinamikleriyle istişarelerle şekillendirilmesi, hak sahiplerimizle gerçekleştirdiğimiz yüzde yüz mutabakat ve şehrin en yüksek binaları olan Hilmi Kayın İş Merkezi, Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi Binası, Adapazarı Belediyesi Hizmet Binası ve üçgen parsel olarak nitelendirilen alandaki binaların hızla yıkılmasıyla sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik. Ayrıca, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle de şehrimizin güvenliği ve dayanıklılığına sağladığımız katkıyla şehrin dönüşümüne çok kıymetli bir örnek olduğuna inanıyoruz. İhale ve yıkım işlemleri gerçekleştirildikten hemen sonra Adapazarı’mızın tam merkezinde yer alan ve tüm altyapı kurumlarına (Türk Telekom, AGDAŞ, SASKİ, SEDAŞ) ait hatların ortak kesişim noktası olan ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje alanımızdaki tüm hatlar deplase edilerek kentsel dönüşüm alanı dışına çıkartılmıştır. Alanda yapılan zemin etütleri sonucunda en son teknoloji kullanılarak projelendirilen ve uygulamaya geçilen zemin iyileştirme çalışmasında; 550 metre olan ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje Alanı çevresi, 21 metre derinliğinde 1 m genişliğinde donatılı diyafram duvar ile dönülmüş olup 250’den fazla fore kazık ve 14 binden fazla jet grout uygulaması ile zemin güçlendirme işlemleri son aşamaya gelmiştir. Yıkım işlemleri akabinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından kira yardımları ödenmeye başlanmış, mart ayı içerisinde yatırılan 6 aylık peşin kira bedeliyle birlikte hak sahiplerimize bugüne kadar 14 milyon 741 bin 200 TL ödenmiştir. Şehrimizin en kıymetli projelerinden biri olan ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemizde bizlere güvenen ve destek olan kıymetli hak sahiplerimize de şükranlarımı sunuyor ve Adapazarı’mızın dirençli şehir yolculuğuna verdikleri katkılar için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
ADA HAYAT’ta 6 Mega Proje İçin İnşaat Süreci Başlıyor
Temel Atma Töreni ile birlikte hızla ilerlemeye devam edecek ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi ile Adapazarı’nın çehresinin değişeceğini vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Yıkım çalışmaları ve altyapı düzenlemeleri ve şehrin en sağlam zeminine ulaşmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz zemin güçlendirme çalışmalarımızla gece gündüz devam eden yoğun çalışma sürecimiz, bugün temel atma törenimizle bir adım daha ileriye taşınıyor. Projemiz 7 dilatasyon temel bölümünden oluşmaktadır ve 3. bölümden ilk temel atım işlemine hazır haldedir. Kesilen yapı ruhsatımızla birlikte 15 aylık inşaat sürecimizle ilgili zaman sayacımız da başlamış olacak. ADA HAYAT Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, şehrimize yeni bir meydan, yeni bir çarşı, yeni bir belediye hizmet binası, yeni bir akıllı otopark, Orhangazi Miğfer Müzesi ve 500 kişilik çok amaçlı salon gibi birçok önemli proje kazandırmış olacağız.” diye konuştu.
Adapazarı Daha Kültürel ve Daha Dinamik Bir Merkezi Haline Gelecek
ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesinin temel başlıklarından bahseden Işıksu, “ADA HAYAT içerisinde yer alacak yeni meydan, sadece şehir sakinlerinin değil, ziyaretçilerin de gözdesi olacak. Doğal tasarımı, ahşabı, yeşili ve suyuyla adeta bir nefes alma noktası olacak olan meydan, çeşitli sosyal ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Şehir insanını doğayla ve sanatla buluşturacak olan bu meydan, Adapazarı’mızın ruhunu yansıtacak. Yeni çarşı ise ticaretin kalbinin attığı, geleneksel dokuda modern yapılarıyla göz kamaştıracak, ticari işletme sahiplerinin haklarını korurken onlara daha modern ve verimli bir ticaret ortamı sunacak. Adapazarı’mızın kimliğini yarınlara taşıyacak olan bu Çarşı, şehrin canlılığını ve hareketliliğini artıracak. Kültür ve tarih de bu projenin önemli bir parçası. Bulunduğumuz alanda inşa edilecek ve şehrimizin kurucusu Orhan Gazi’nin aziz hatırasına adanmış olan Orhan Gazi Miğfer Müzesi, tarihin izlerini bünyesinde barındırarak şehrin tarihini gelecek nesillere taşıyacak. Benzersiz kültür mimarisiyle şehrin tam kalbinde yer alacak olan bu müze, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak. Sanatseverler için ise modern ve çok amaçlı salonun kapıları açık olacak. Adapazarı Belediyesi Hizmet Binası’nın içerisinde yer alacak olan bu salon, çeşitli etkinliklere, özellikle sanat programlarına ev sahipliği yaparak Adapazarı’mızda sanat yaşamını daha da canlandıracak. Lezzet tutkunları için ise yeni çarşıda şehir kimliğini yansıtan lezzet durakları bulunacak. Şehrin en güzel tatlarını sunacak olan bu mekânlar, ziyaretçilere unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacak. ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nin içerisinde yer alan eserler ve hizmetler, tarihten günümüze şehir yaşamının tüm renklerini yansıtacak. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Adapazarı’mız daha kültürel ve daha dinamik bir merkez haline gelecektir.” dedi.
Kentsel Dönüşüm Kararlılığımız Devam Edecek
Dirençli Şehir kararlılıklarının altını çizen Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı’mızın dirençli bir şehir olması, bizim için son derece önemli. Kentsel dönüşüm kararlılığımız ve şehrimizin tüm kesimlerinin destek ve iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, bu hedefimize ulaşmamız için çok ama çok önemli bir adım olmuştur. Şehir estetiği, şehir mimarisi, şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına katkı sağlayacak olan bu proje, dirençli şehirler anlayışına uygun bir çalışma örneği olarak şehrimizde kentsel dönüşüm cesaretini artıran çok önemli bir adım olmuştur. Afetlere dayanıklı, dirençli ve daha sağlam binalar için şehrimizin imar uygulamalarını da titizlikle sürdüreceğiz. Bakanlığımızla, Büyükşehir Belediyemizle, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla iş birliği içinde, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Afet İşleri Müdürlüğü gibi birimlerimizle çok çalışarak, şehrimizin daha güvenli bir yapı stokuna sahip olması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi: ADA HAYAT
ADA HAYAT mimari projesinin aldığı ödülden de bahseden Işıksu, “Bu gurur hepimizin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri için ifade ettikleri dünyanın en saygın mimarlık ödüllerinden biri olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Karma Kompleks Mimari Kategorisinde Avrupa’nın en iyi projesi ödülünü kazandık ve ödülü İngiltere’nin başkenti Londra’da aldık. Adapazarı, afetlere hazır, riskleri bilen ve yönetebilen, dirençli ve daha güvenli bir şehir olması için örnek projeler üretmeye devam edecektir. Merkezi yönetimimizle iş birliğimizi daha da güçlendirerek, Saygıdeğer Bakanımızın yol göstericiliği ve destekleriyle vatandaşlarımızın cesaretini artıracak uygulamalar için çalışma dinamizmimizi daha da yükselteceğiz. Şehrimizin geleceğini inşa ederken, dirençli bir Adapazarı’nın oluşturulmasına kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Vali Karadeniz: Ödüllü ADA HAYAT, Şehrimize Hayırlı Olsun
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz yaptığı konuşmada, ADA HAYAT Projesinin kentsel dönüşümde ve afetlerle mücadelede örnek bir proje olduğunu vurguladı. Karadeniz, “Uluslararası gayrimenkul karma kompleks alanında en iyi proje seçilen ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize örnek olacak projenin Adapazarı’mızın tam kalbinde olması bizler için ayrı bir önem taşıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehirler adeta baştan inşa edilirken tüm Türkiye’de çok önemli adımlar atılıyor. Depremle mücadele etmek topyekûn mümkündür. Bakanlığımızın uhdesinde her türlü destek vermeye devam edeceğiz. Sakarya’mız da olumlu gelişmelerden payını almıştır. Şehrimizin daha da gelişmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Bakan Özhaseki Işıksu’yu Tebrik Etti
Bakan Özhaseki yaptığı konuşmada ADA HAYAT Projesi için Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’yu tebrik etti. Özhaseki, “Adapazarı Belediyemizin ADA HAYAT Projesi her anlamda örnek ve güzel bir çalışma. Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu kardeşimi tebrik ediyorum. Bakanlığımızın destekleriyle Adapazarı Belediyemizin yürütmüş olduğu ADA Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandığında Adapazarı’mızın marka değerini daha da artıracak. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bizim belediyecilik anlayışımız eser üretme anlayışıdır. Biz hizmet edeceğiz ve asla kimseyi ayırmayacağız diyerek başladık ve böyle devam ediyor. Cennet gibi bir vatana sahibiz. Güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu güzel coğrafyanın bir kusuru var. Ülkemizde depremler maalesef çok fazla oluyor. 6 Şubat'ta çok şiddetli deprem yaşadık. Toprağa verdiğimiz kardeşlerimizin acısı hep içimizde. Deprem bölgesinde yoğun çalışmalarımız devam ediyor. 1000’den fazla şantiyemiz var. Türkiye, deprem ülkesi. Gelebilecek zararlara karşı tedbirli olursak hep birlikte rahat ederiz. Afetlerin her an yaşanabileceğini bilerek hareket edersek çok daha rahat ederiz. Oluşmuş şehirlerimizi kurtarmanın tek bir yolu var o da kentsel dönüşüm. Bizim bir an önce kentsel dönüşümlerimizi bitirmemiz lazım. Bakanlık olarak biz hazırız, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurduk ve oraya özel bütçe ayırdık; bugün de hep birlikte buradayız, Bakanlığımızın tüm birimleriyle belediyelerimizin her zaman yanındayız. ADA HAYAT, Adapazarı’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Temel Atma Dualarla Yapıldı
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gerçekleştirdiği konuşmanın ardından Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve eşi Elveda Işıksu, kentsel dönüşüm çalışmalarına verilen destekler için Bakan Özhaseki’ye teşekkür ederek hediye takdim etti. İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından edilen duanın ardından ilk temel atım törenle gerçekleştirildi.
Adapazarı Belediyesi haziran ayı meclisinde konuşan Başkan Işıksu, “Geçmişten güç alan, tarihe sahip çıkan ve geleceğe güvenle yürüyen Adapazarı’mız için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Adapazarı Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. Plan ve Bütçe Komisyon Raporu’nun oylandığı ve 2025 Mali Yılı Bütçe ve Taşınır Kesin Hesabının kabul edildiği meclis toplantısında konuşan Başkan Işıksu, “1 milyar 800 milyon TL’lik 2025 yılı bütçemizin gerçekleşme oranları, gelirde yüzde 102,70, giderde yüzde 99,49. Belediyemizin ortaya koyduğu bu düzenli ve doğru çalışma için tüm mesai arkadaşlarıma meclisimizin huzurunda teşekkür ediyorum. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonumuza da yaptıkları titiz değerlendirmeler ve emekleri için şükranlarımı sunuyorum. Adapazarı’mız için gayretle çalışmaya devam.” dedi.
Adapazarı Belediyesi mayıs ayı meclisinde kapsamlı açıklamalarda bulunan Başkan Işıksu, mahallemi güzelleştiriyorum projesi başta olmak üzere devam ettirdikleri tüm çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Işıksu, “Adapazarı’mız için milletimiz için gayretle çalışmaya devam inşaallah.” dedi.
Adapazarı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Mutlu Işıksu, birçok başlıkta yapılan çalışmaları anlattı. Işıksu, “Mahallemi Güzelleştiriyorum, Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm, Asfalt-Beton-Agrega Entegre Üretim Tesisi, Meserret Bahçe ve Konuk Evi projelerimiz hızla devam ediyor. Adapazarı için gayretle çalışmaya devam” dedi. Nisan meclisinde ayrıca encümen ve komisyon üyelikleri seçimi de gerçekleştirildi.
Adapazarı Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Mutlu Işıksu, belediye çalışmalarında gelinen son durumu anlattı. “Üretim gücümüzü artırıyor, sosyal belediyeciliği büyütüyor, Adapazarı’nın her noktasında eş zamanlı çalışıyoruz.” diyen Işıksu, meclis gündeminin 6’ncı maddesinde yer alan Halit Molla Parkı için meclise teşekkür ederek, kurtuluş kahramanı Halit Molla’nın ailesi ve torunları İsmail Akın, Kamuran Akın, Leman Okçu, Süreyya Öztaş ve Hülya Atak’a çiçek takdim etti; aile ile birlikte yapımı tamamlanan parkta incelemelerde bulundu.
Adapazarı Belediyesi, Ramazan ayında şehir insanının ibadetlerini daha huzurlu ve hijyen bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için 111 camide temizlik seferberliği başlattı.
Kıyafet Bağış Kutuları Bir Kez Daha Zirvede
Adapazarı Belediyesi ile Türk Kızılay Adapazarı Şubesi iş birliğinde hayata geçirilen Kıyafet Bağış Kutuları Projesi, Türkiye genelinde ilçe bazında bir kez daha birinci olarak önemli bir başarıya imza attı. Sosyal sorumluluk ve dayanışma alanında örnek gösterilen proje hem kullanım yoğunluğu hem de toplanan bağış miktarıyla Türkiye genelinde zirvede yer aldı.
Adapazarı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, meclis üyelerinin katılımıyla Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Işıksu, sosyal belediyecilik anlayışını güçlendirecek iki yeni aracın belediye envanterine kazandırılacağını açıkladı. Işıksu, temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere alınacak gezici halı, zemin ve koltuk yıkama aracıyla başta Adapazarı’ndaki 185 cami olmak üzere ihtiyaç duyulan her noktada belirli aralıklarla kesintisiz hizmet verileceğini ifade etti. Ayrıca sıcak–soğuk donanımlı ikram aracının; toplu taşıma duraklarında, kandil ve programlarda, hastane bahçelerinde, afet ve olağanüstü durumlarda ihtiyaç duyulan her alanda vatandaşların hizmetinde olacağını belirten Işıksu, “Her alanda olduğu gibi sosyal belediyeciliğimizi daha da güçlendirecek yeni araç ve hizmetlerimizle nerede ihtiyaç varsa orada olmaya devam edeceğiz. Adapazarı’mız için aşkla çalışmaya devam.” dedi.
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, 2026 yılının ilk belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmada; kültürden eğitime, mahalle yatırımlarından sosyal desteklere, çevre, yeşil alan, kentsel dönüşüm ve altyapı çalışmalarına kadar birçok başlıkta yürütülen hizmetleri ve hedeflenen projeleri meclis üyeleriyle paylaştı. Işıksu, “Biz; şehrin kalbi Adapazarı’nı gün be gün, adım adım inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu kutlu yürüyüşte emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Meclisimizle, muhtarlarımızla, kurumlarımızla aynı hedefe, aynı istikamete yürüyoruz. Adapazarı için, milletimiz için çok çalışmaya; asla yılmadan, hiç yorulmadan devam edeceğiz.” dedi.
Adapazarı Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen Fest Burada 2025 Kış Festivali’nin açılış töreni, Dernekkırı Millet Evi’nde coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.
Adapazarı Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen “FestBurada 2025 Kış Festivali”, 19–21 Aralık tarihleri arasında Dernekkırı Millet Evi’nde şehir sakinleriyle buluşacak. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, yaptığı açıklamada, FestBurada’nın şehrin sosyal, kültürel ve ticari dinamizmini bir araya getiren önemli bir buluşma noktası olduğunu dile getirerek, tüm şehir insanını festivale davet etti.
Adapazarı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Mutlu Işıksu, 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerinde Dernekkırı Millet Evi’nde düzenlenecek FESTBURADA 2025 Kış Festivali, hayırsever desteğiyle hayata geçirilecek Kadın Konukevi Projesi ve iki yeni sokağa verilecek Anka–Altay isimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Işıksu, “Şehrimizin üretim, kültür ve dayanışma ruhuna değer katan önemli çalışmaları birlikte yürütüyoruz. SATSO ile birlikte düzenleyeceğimiz festivale de tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.” dedi.
Adapazarı Belediyesi, sosyal destek hizmetlerini güçlendiren önemli bir adımı daha hayata geçirdi. Alparslan Türkeş Caddesi’nde inşa edilecek Kadın Konukevi için Adapazarı Belediyesi ile Gün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi. Başkan Mutlu Işıksu ile Gün İnşaat A.Ş. yöneticileri Vahap Gün, Cem Gün ve Ahmet Cihan Gün’ün imzalarıyla resmiyet kazanan proje, tamamen hayırsever desteğiyle Adapazarı’na kazandırılacak.
Adapazarı Belediyesi, vatandaşların emlak, ilan ve reklam, iş yeri çevre temizlik vergilerinin 2025 yılı 2. taksit ödemelerini zamanında yapabilmeleri için bir hatırlatma yaptı. Vergi ödemelerinde son günün 30 Kasım 2025 olduğuna dikkat çekilerek, vatandaşların bu tarihi kaçırmamaları gerektiği vurgulandı.
Adapazarı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumunda, 2026 Mali Yılı ve izleyen iki yılın 2027-2028 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Tahminleri ile ilgili hazırlanan Bütçe Komisyon Raporu kabul edildi. Başkan Mutlu Işıksu, “2 milyar 600 milyon TL’lik bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum. Adapazarı’mıza en güzel hizmetleri sunmayı sürdürmek için gayretimiz artarak devam edecek. Durmak yok, çalışmaya devam.” dedi.
Adapazarı Belediyesi, “Mahallemi Güzelleştiriyorum” projesi kapsamında Karaosman Mahallesi’nde başlattığı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Işıksu, çalışmaları yerinde inceledi, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
Adapazarı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Mutlu Işıksu, şehre kazandırılacak 1 milyar 835 milyon TL’lik dev yatırım paketini açıkladı, Ada Hayat Projesi’nden Meserret Bahçe’ye, Adapazarı Belediyesi çalışmalarından gençlik ve spor yatırımlarına kadar birçok proje hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Algı operasyonlarına da yanıt veren Işıksu, “Hiç kimse, Adapazarı Belediyesi’nin itibarını küçük hesaplarının malzemesi haline getiremez. Hakikati savunmaya, doğruları söylemeye ve Adapazarı’mız için aşkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Adapazarı Belediyesi, belediye yöneticilerinin isimleri kullanılarak iş insanları ve vatandaşlardan yardım talebinde bulunulduğu yönünde gelen ihbarlar üzerine vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.
Adapazarı Belediyesi’nin “Yaz Seninle Güzel” sloganıyla sürdürdüğü yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çocuk Sineması programı, bu kez Salmanlı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
Adapazarı Belediyesi’nin “Yaz Seninle Güzel” sloganıyla sürdürdüğü yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çocuk Sineması programı, bu kez Ada Pazar Güneşler Yerleşkesinde çocukların coşkulu katılımıyla gerçekleşti. Aslan HÜRKUŞ 4: Hürjet Oyunda filmiyle unutulmaz bir akşam yaşayan minik izleyiciler, aileleriyle birlikte açık hava sinemasının keyfini doyasıya çıkardı. Başkan Mutlu Işıksu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan ile birlikte çocuklarla buluşarak neşeye ortak oldu.
Adapazarı Belediyesi’nin yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Çocuk Sineması” programı, bu kez Tepekum-Yenigün Kapalı Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı’nda coşkulu bir buluşmaya sahne oldu. Minik izleyiciler, sevilen film Aslan HÜRKUŞ 4: Hürjet Oyunda ile keyif dolu bir yaz akşamı yaşarken, Başkan Işıksu, Milletvekili Kocacık ve İlçe Başkanı Çağlayan ile birlikte çocuklarla bir araya gelerek bu özel anlara eşlik etti.
Adapazarı Belediyesi, “Mahallemi Güzelleştiriyorum” projesiyle şehrin sokaklarını yenilemeye ve mahallelere değer katmaya devam ediyor. Işıksu, Karaosman Mahallesinde başlayan çalışmaları yerinde inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti.
Kayrancık, Salmanlı ve Örentepe mahallelerinde vatandaşlarla buluşan Başkan Işıksu, "Millet Evleri, Sosyal Tesisler-Cemiyet Alanları ve daha birçok hizmetimizle kırsal mahallelerimizde de her sokağa dokunuyor; Adapazarı’mızın her köşesine aynı özenle yaklaşıyoruz." dedi.