KURUMSAL YAPI
Buradasınız :   Gezinti Bağlantılarını Atla
Gelir Bürosu
   
 
İletişim Bilgileri
 

Tahakkuk Şefliği :

1) Bağımsız vergi dairelerinin vergilendirme bölümüne bağlı(sicil, yoklama, tahakkuk, ihtilaflıişler) servislere verilmiş görevleri oluşturur.

2) Bağımsız vergi dairelerinin vergilendirme bölümü adıaltında oluşturulan ve aşağıda ayrıayrıisimleri ve görevleri belirtilen birimlerin hizmetler Gelir Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir.

Sicil-Yoklama Memurluğu:

1) Belediyemiz görev alanında faaliyet gösteren ve sürekli hükümlülüğü gerektiren vergilerden dolayımükellef yada sorumlu durumunda olan gerçek ve tüzel kişilerin hükümlülüğe giriş, çıkış ve değişikliklerle ilgili yoklama işlemlerini yapmak ve sicil kayıtlarınıtutar. Gerekli görülen hallerde tebliğ işlemlerini yapar.

Tahakkuk Memurluğu:

1) Vergi, resim, harç ve katılım paylarıile ilgili diğer Belediye gelirlerinin tahsil edilebilir hale gelmesini sağlayan iş ve işlemleri yapar.

2) Beyan esasına göre vergiye tabi mükelleflerin verecekleri beyannameler üzerinden tahakkuk fişi düzenler ve bu surette vergiyi tahakkuk ettirir.

3) Beyan esasıdışında vergiye tabi olanlar adına Belediye gelirleri kanununun ilgili maddelerinde yazılıesaslar içerisinde vergiyi tahakkuk ettirir.

4) Denetim raporlarına ve yoklamaya yetkili bulunanlar tarafından düzenlenen yoklama fişlerine ve taktir komisyonlarıkararlarına istinaden gerekli tahliyatıyapar, mükelleflerine ve sorumlularına ihbarnamelerle tebliğ ettirir.

5) Mükellefiyetin tesisi, kaldırılmasıve değişikliklere ilişkin işlemleri yapar.

6) Mükellefleri izlemek amacıyla hesap, kart ve defter ve bilgisayar kayıtlarınıtutar, saklar ve her mükellef için bir hesap dosyası oluşturur.

7) Tahakkuk ve tahsil edilen vergi, resim, harç ve diğer mali yükümlülüklerde yapılan vergi hatalarıile kanunlar ve yargıkararlarıgereğince yapılacak terkinleri düzenler.

8) İtirazlıve itirazsız olarak tahakkuk eden vergi, resim, harç ve cezalarla zamların tahakkuk pusulalarını düzenler.

9) Zamanında beyanname vermeyen veya vergisini tarh ettirmeyen mükellefleri "Takip Memurluğu" aracılığıile tahakkuk ettirip ve sonucuna göre işlem yaptırır.

10) Yapılan Tarh, Tahakkuk ve Düzeltme Tecil İşlemlerini günü gününe muhasebe servisine bildirir.

İhtilaflıİşler Memurluğu:

1) Mükelleflerce vergi, resim, harç, katılma payıve cezalara karşıaçılan davalarla ilgili olarak dava dosyasını oluşturur.

2) Açılan davalarla ilgili savunmayıhazırlar ve ilgili yargımercilerine gönderir.

3) Gerektiğinde vergi mahkemesi kararlarına karşı, kanuni süre içerisinde bölge idare mahkemeleri nezdinde itiraz eder, Danıştay nezdinde ise temizhen dava açar.

4) Yargımercileri tarafından verilecek kararlara göre alınmasıgereken vergi, resim, harç ve katılım paylarını alır ve gerekirse cezalarınıtahakkuk memurlarınca hesaplayarak muhataplarına bildirir.

Tahsilat Şefliği :

Tahsilat Şefi'nin Görevleri:

1) Belediye tahsilat Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda tahsilat işlemlerini yapar ve takip eder.

2) Tahakkuk servisince tahakkuk ettirilen, Belediye gelirlerinin zamanında tahsilini sağlar ve bankaya veya vezneye intikal ettirir.

3) Taksit süresi içinde borçlarınıödemeyen mükellefler hakkında icra takibatı yaptırır.

4) Terkinler ile reddi gereken vergi, resim, harçlarla ve diğer mali yükümlülüklerle ilgili işlemleri yaptırır.

5) Vergi kayıtlarını, mükellefler itibariyle yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak tutar.

6) Tahsilat servisince yürütülen işlemler ile ilgili olarak idari yargımercilerinde olan ihtilaflarda, Belediyeyi temsilen talep ve savunmalarda bulunur.

7) Belediye tahsilat servisinde yürütülen iş ve işlemleri sürekli ve düzenli olarak izler, değerlendirir ve denetler.

8) Tahsildarlara ait tahsilatın kayıtlarınıtutar ve tahsildarların hesaplarınıinceler ve murakabe eder.
 
Takibat Memurluğu:

1) Tahsilat servisinden gelen ve vadesinde ödenmeyen borçların ön takip işlemlerini yapar ve ön takip aşamasında borçlu mükellefler tarafından yapılacak ödemelerin tahsilini sağlar.

2) 6183 sayılıAmme Alacaklarının Tahsili Usulü hakkında kanuna göre takibe alınan amme alacaklarını, vergi türleri itibariyle icmal defterine işler.

3) Amme alacağınıgüvence altına almak için borçlulardan teminat ister ve ihtiyati haciz uygulamasıile ilgili işlemleri yapar.

4) Ödeme emrinin tebliğini sağlar, ödeme emri tebliğine rağmen borcunu ödemeyen veya mal bildiriminde bulunmayan borçlular için 6183 sayılıAmme Alacaklarının Tahsili Usulü hakkında kanunun 60.'ncımaddesi gereğince hapsen tazyik talebinde bulunur.

5) Hacir varakalarınıdüzenleyerek icra servisine intikal ettirir.

6) İcra memurunun bulunmadığıhallerde Belediye alacaklarıiçin cebri icra yoluyla kovuşturma yapar.

7) Yapılan tahsilatı, tecilleri, terkinleri ve muhasebeleştirmesi gereken diğer işlemleri ilgili birimlere bildirir.

8) Tecil edilen alacaklarınıtespit edilen taksit sürelerine göre takip eder.

İcra Memurluğu:

1) Amme borçlularıile ilgili olarak 6183 SayılıAmme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında kanun ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde haciz uygulamasıve taşıma işlemini yapar.

2) Aciz halinde bulunan borçlularıtespit ederek aciz fişi düzenler ve bu borçluların durumunu sürekli izler.

3) Cebri icra yoluyla kovuşturma yapılan Belediye alacaklarınıtahsil eder ve tahsil olunan paraların Belediye Veznesi'ne veya bankaya yatırılmasınısağlar.

4) Belediye sınırlarıve mücavir alanlar içinde faaliyet gösteren mükelleflerin veya vergi ile teklifi gerekenlerin mükellefiyetle ilgili durumlarınıVergi Usul Kanunu'nun yoklama hükümleri dahilinde muntazam ve daimi surette yerinde takip eder.

Satış Memurluğu:

1) Haciz tutanağında gösterilen menkul malların koruma ve saklama işlemlerini yapar ve satış gününü belirler.

2) Haciz edilen menkul mallarının satışınıyapar.

3) Gayrimenkul satışlarında satış şartnamesini hazırlar, satış ilanınıyapar ve satış dosyasınıoluşturarak satış komisyonuna gönderir.