HABERLER
Özel Şahin Okulları´ndan Türkçe´ye Duyarlılık Çağrısı
Orjinal Resim

Özel Şahin Okulları öğrencileri “26 Eylül Türk Dili Bayramı” kapsamında öğretmenleri eşliğinde Adapazarı Belediyesi’ne ziyarette bulundu
26 Eylül Türk Dili Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutlayan Özel Şahin Okulları öğrencileri, bir ziyarette Adapazarı Belediyesi’ne gerçekleştirdi. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete Adapazarı Belediyesi Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer katıldı.
 Karşılıklı sohbet ve soru cevap şeklinde gerçekleşen ziyarette öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sezer, Adapazarı Belediyesi’nin çalışma yapısı hakkında da öğrencilere bilgi verdi. Grup adına söz alan Edebiyat Öğretmeni Şengül Çelik, sosyal alanlarda çok fazla yabancı kelimelerle karşılaştıklarını vurgulayarak, “Bizler öğretmenler olarak çocuklarımıza Türkçe konusunda sağlıklı bir eğitim vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Yazım kurallarından kelimelerin doğru telaffuz edilmesine kadar bir dizi eğitim veriyoruz. Fakat sosyal alana çıktığımızda özellikle esnaflarımızın levhalarında çok fazla yabancı kelime kullanıldığını görüyoruz. İnanıyorum ki bu konuda gerek devlet olarak gerekse biz eğitimciler yapılacak ciddi çalışmalarla bu sorunu çözebiliriz” diye konuştu.
İLK 3 İŞLETMEYE LEVHA SÖZÜ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade Başkan Yardımcısı Sezer ise, kendisinin de aynı zaman da bir öğretmen olduğunu ifade ederek, “Öncelikle sizleri burada ağırlama şerefi ve onurunu bana tattırdığınız hepinize çok teşekkür ediyorum. Dil, bir milletin kimliğidir, bir milleti millet yapan en önemli değerlerden birisi de dildir. Türk toplumu olarak bizler insanlık var olduğundan beri varız ve bundan sonrada hem kimliğimizle hem de dilimizle var olmaya devam edeceğiz. Tarihin bizlere yüklemiş olduğu misyon gereği dilimizi korumamız ve ona sahip çıkmamız hayati bir önem arz ediyor” dedi. Öğrencilerin talebi üzerine günün anlam ve önemine dair bir de jest yapan Sezer, Adapazarı’nda en az 5 yıldır hizmet veren ilk 3 yabancı isimli levhalarını da Türkçe isim karşılığında Adapazarı Belediyesi olarak ücretsiz değiştireceklerini sözlerine ekledi.
 

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar