HABERLER
Şehrin Kalbinde İşler Yolunda
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Nisan Meclis Toplantısında konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Milletimize hizmeti asla bekletmeyiz. Söz verdiğimiz gibi tüm projelerimizi birer ikişer hayata geçiriyoruz. Mahallelerimiz daha da gelişiyor, yeni sokaklar açılıyor, Adapazarı’mız her geçen daha da canlanıyor. 2021 yılında tempoyu daha da artırdık. Rahatlıkla söyleyebiliriz. Şehrin kalbi Adapazarı’mızda, işler yolunda.” dedi.

Adapazarı Meclis Toplantısı

Adapazarı Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, salgın önlemleri eşliğinde gerçekleştirildi. 17 maddelik gündemle toplanan meclisin açılış konuşmasında Başkan Mutlu Işıksu, kısa bir süre önce vefat yıl dönümleri olan Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu ve Selahaddin Şimşek’i andı.

 

Denetim Komisyonu: Şeffaf, Güvenilir ve Hassas Çalışma Yapıldı

Nisan ayı meclis gündeminde de yer alan ve Denetim Komisyonu’nun oy birliği ile kabul ettiği Adapazarı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili Denetim Komisyonu Başkanı AK Parti’li Meclis Üyesi Evren Çakırsoy, MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr ve İYİ Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı görüşlerini paylaştı. Faaliyet Raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti’li Meclis Üyesi Evren Çakırsoy, “Denetim Komisyonu Başkanı olarak, Adapazarı Belediyesi’nin 2020 Gelir-Gider tablosu ile ilgili yaptığımız incelemeler neticesinde, belediye bütçesinin şeffaf, güvenilir ve hassas biçimde kullanıldığını gözlemledik. Komisyon üyelerimize ve belediye görevlisi arkadaşlara süreçteki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” derken MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr, “Adapazarı Belediye Başkanlığı’nın Denetim Raporları 45 gün boyunca incelenmiş ve hazırlanmıştır. Komisyona destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. İncelenen bütçe gelir ve giderlerinin usulüne göre yapıldığı ve ihalelerin kanununa göre düzenlendiği, mali tablonun zamanında ve doğru şekilde hazırlandığı gözlemlenmiştir. Aynı zamanda gelir ve gider tablosunun Adapazarlı hemşehrilerimizin lehine göre yönetildiği ve stratejik hedeflerin olumlu sonuçlandığını gördük. Komisyondaki arkadaşlarımıza ve belediye görevlilerine Denetim Raporu hazırlık sürecindeki özverileri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. İYİ Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı ise, “Belediyelerimizin bu zor günlerde esnafımızın yanında olması gerektiğine inanıyorum. Bu vesileyle Adapazarı Belediyesi’nin harcamaları göz önünde bulundurulduğunda vatandaşın lehine harcamalar yapıldığını gözlemliyoruz. Bundan dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Kayatürk’ten Kentsel Dönüşüme Destek Mesajı

Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP’li Meclis Üyesi Erbay Kayatürk, kentsel dönüşüm çalışmalarında Adapazarı Belediyesi’ne destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Kayatürk, “Hepimizin malumudur ki kentsel dönüşüm şehrimiz için önemli bir gerçek. Ancak bu konu gündeme geldiğinde herkesten istirhamım gözlerini yalnızca Adapazarı Belediyesi’ne çevirmemesi. Devletimiz, ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarıyla Adapazarı Belediyesi’ne destek vermelidir. Kentsel dönüşüm Adapazarı Belediyesi’nin tek başına üstesinden gelebileceği bir şey değildir. Başkan Mutlu Işıksu’nun bu konudaki çağrılarını önemsiyor, el birliğiyle bu işin altından kalkabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu. İYİ Parti’li Meclis Üyesi Hüseyin Akçalışkan, meclis gündeminin 3 maddesinde yer alan borçlanma yetkisi ile ilgili çalışmaya çekimser kaldıklarını ve salgın döneminde önceliklerin projelerin hayata geçirilmesi değil, esnafa yönelik desteklerin verilmesi olduğunu aktardı. CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay ise faaliyet raporu çalışması için teşekkür ederek maddelerdeki sapmalar ile ilgili önerilerini sıraladı.

 

Tömekçe: “Başkan Işıksu Vaatlerini Yerine Getiriyor”

AK Parti’li Meclis Üyesi Necdet Tömekçe, meclis üyelerinin faaliyet raporları ile ilgili düşünceleri için teşekkür ederken, İYİ Parti’li Meclis Üyesi Hüseyin Akçalışkan’ın projelere yönelik borçlanma yetkisi ile ilgili maddelerin komisyona havalesinde İYİ Parti’nin kabul oyu verdiğini ve şu anda çekimser kalınmasına anlam veremediklerini ifade etti. Tömekçe, “Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu, seçim vaatlerinin arkasındadır, yerine getirmektedir ve görev süresi boyunca da bu projeleri hayata geçirecektir.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Işıksu: “Milletimize Hizmeti Asla Bekletmeyiz”

Adapazarı Belediye Meclisi’nin özgürce görüşlerin ifade edildiği ve istişareye katkı sunan bir meclis olduğunu vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, görüşleri için meclis üyelerine teşekkür etti. Adapazarı için çok önemli çalışmaları hayata geçirmek için çok çalıştıklarının altını çizen Başkan Işıksu, “Milletimize hizmeti asla bekletmeyiz. Söz verdiğimiz gibi tüm projelerimizi birer ikişer hayata geçiriyoruz. Hem projelerimizi hayata geçireceğiz, hem de başta esnafımız olmak üzere tüm kesimlerimize elimizden geldiğince destek olmayı sürdüreceğiz. Çok bahsetmeyiz ancak faaliyet raporumuzda rahatlıkla görülecektir; Hamdolsun, 84 mahallemizin tamamında ihtiyacı tespit edilen tüm vatandaşlarımıza sosyal destekte de ulaşım sağladık. Her alanda ve her anlamda, Adapazarı Belediyesi olarak tüm gayretimizle çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Tarihi Binalarda Restorasyon

Projelerle ilgili konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Tarihi Banka Binası ile ilgili tüm aşamaları anbean sizlerle paylaştık. Hamdolsun sözleşme tamamlandı ve yer teslimi yapıldı. Restorasyon için de hazırlıklar tamamlandı. Kısa süre içerisinde neticelenmesini istediğimizi de yüklenici firmaya ilettik. Adapazarı’mız için çok önemli olduğuna inandığımız bir müzeyi de böylelikle kazandırmış olacağız. Ayrıca Tarihi Millet Hamamı’nda benzer bir çalışmayı yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Milletvekilimiz Çiğdem Erdoğan Atabek Hanımefendi ile birlikte Kültür Varlıkları Koruma Kurulu üyeleri ile buluştuk. Tarihi Hamamı Adapazarı’mızın kültür ve sanat yaşamına inşaallah kazandıracağız. Sayın Vekilimize de destekleri için teşekkür ediyoruz.”

 

2021’de 112 Cadde ve Sokak Yenileniyor

“Mahallemi Güzelleştiriyorum Projemizi uyguladığımız mahallelerin çehresini değiştirdik ve hamdolsun gerek esnafımız, gerek hemşehrilerimiz, herkesten çok güzel ve olumlu dönüşler aldık. 2020 yılında Papuççular, Semerciler ve Yenigün’de 46 sokakta ve 1 caddede, altyapısı, aydınlatmaları, ağaçlandırmaları ve asfaltı ile güzel bir çalışmayı hayata geçirdik. 2021 yılında ise proje kapsamında iki etap yapacağız. Toplam cadde ve sokak olarak 112 noktada olacağız. Yani 2020 yılına göre çalışmayı ikiye katlıyoruz.  İlk ihale ile birlikte Yağcılar ve Güneşler’de 46 sokağa çok yakında giriyoruz. Daha sonra ikinci ihale ile Yenigün’ün ikinci kısmı, Orta Mahalle, Yahyalar ve Tığcılar’da 66 sokakta olacağız.

Çalışma bittiğinde mahallelerimiz ve sokaklarımız 2020 yılında tamamladığımız gibi bambaşka olacak inşaallah.”

 

Asfaltı İki Katına Çıkarıyoruz

“2020 yılında attığımız toplam asfaltın, -aynı Mahallemi Güzelleştiriyorum Projemizin kapsamında olduğu gibi- 2021 yılında yaklaşık iki katına yakın, çıkarıyoruz. 2020 yılında ihtiyaç tespit ettiğimiz noktalara sıcak asfalt atmıştık. 2021 yılında da daha çok noktada asfalt çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

ADA Pazar Güneşler Hızla Devam; Dernekkırı Millet Evi İhaleye Çıkıyor

“ADA Pazar Güneşler Yerleşkesi Projemizde İhale bitti, yer teslimi yapıldı ve yüklenici firma çalışmaya başladı. Gayet de güzel gidiyor.  Güneşlerimize çok güzel bir proje kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca Dernekkırı Bölgemizde de bir Millet Evi çalışmamız olacak. Hayırseverlerin destekleriyle Taşkısığı Millet Evi Projesi tamamlanmak üzere. Şimdi de Dernekkırı Millet Evi’nin yapım ihalesine inşallah 22 Nisan’da çıkıyoruz.”

 

2021 Yılında Tempoyu Arttırdık

“Mahallelerimiz daha da gelişiyor, yeni sokaklar açılıyor, Adapazarı’mız her geçen daha da canlanıyor. 2021 yılında tempoyu daha da artırdık. Rahatlıkla söyleyebiliriz. Şehrin kalbi Adapazarı’mızda, işler yolunda.” ifadelerini kullandı.

 

Meclis Gündemi

Adapazarı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında 17 maddelik gündemin ilk 5 maddesi İmar Tetkik Komisyonuna, 2 maddesi Hukuk Komisyonuna oy birliği ile havale edilirken; 5 madde oy birliği, kalan 5 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Şehit Mehmet Durmuş’un Adı Sokakta Yaşayacak

Meclis Gündeminin 8. Maddesinde yer alan Bağlar Mahallesi’nde bir sokağının adının Şehit Mehmet Durmuş Sokak olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edilirken, şehidin kardeşi Ömer Durmuş’a ise Başkan Mutlu Işıksu çiçek takdim etti.

 

Komisyon Seçimleri Yapıldı

Meclis Başkanvekillikleri, Divan Kâtip Üyeleri ile İmar Tetkik, Hukuk, Plan Bütçe, Tarım ve Hayvancılık Komisyonları ve Encümen Üyeleri Seçildi.

 

Meclis Başkanvekilliklerine AK Parti’den Mehmet Yılmaz ve Evren Çakırsoy seçilirken; İmar Tetkik Komisyonuna: AK Parti’li Meclis Üyeleri Adem Çalışkan, Halit Metin Müftüoğlu, Ahmet Mahmut Karaca, MHP’li Meclis Üyesi İrem Serdaroğlu ve İYİ Parti’li Meclis Üyesi Hüseyin Akçalışkan seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna; AK Parti’li Meclis Üyeleri Özkan Yetim, Şahin Karaarslan, İbrahim Akçam, MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr, İYİ Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı seçilirken; Hukuk Komisyonuna; AK Parti’li Meclis Üyeleri Bilal Kuriş, Besim Kıratlı, Türkan Resüloğlu; MHP’li Meclis Üyesi İlknur Bayram Akyüz, İYİ Parti’li Doğan Şen seçildi; Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna AK Partili Meclis Üyeleri Levent Tunç, Can Dağabakan, Mustafa Reşit Yazıcı, MHP’li Meclis Üyesi Ali Eroğlu, İYİ Parti’li Meclis Üyesi Mahir Özgün seçildi. Meclis Divan Kâtipliğine ise AK Parti’li Meclis Üyeleri Nilgün Akman ve Bahtiyar Nalbant asil; Yavuz Meşe ve Türkan Resüloğlu yedek olarak seçildi. Encümen üyeleri AK Partili Meclis Üyeleri Hasan Karagüzel, Behlül Bayrak ve Esra Serbes olarak seçildi.

 

Bir sonraki meclis toplantısı, 3 Mayıs 2021 Pazartesi saat 14.00’da yapılacak.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar