HABERLER
Adapazarı Kentsel Dönüşümü Muhakkak Başarmalıdır
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında projelerde gelinen son durumu anlatan Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı’mızın değerine değer katacak, birbirinden güzel 32 projemizde tamamladıklarımız ve önemli mesafeler aldıklarımız var. Çalışma dönemimizde inşaallah hepsini hayata geçirmiş olacağız.” dedi. Vatandaşlara çağrıda da bulunan Işıksu, “Deprem bölgesindeyiz; kentsel dönüşümde taşın altına gövdemizi koyduk ve çalışmalarımızı yaptık. Yakında açıklamak istiyoruz. Hemşehrilerimizden de ricamız, çok katlı ya da riskli olabilecek mülklerini muhakkak performans analizi yaptırmalarıdır. Bizler de her türlü desteğe hazırız. Adapazarı’mız kentsel dönüşümü muhakkak başarmalıdır.” diye konuştu.

Adapazarı Meclisi Toplandı

Adapazarı Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, salgın önlemleri alınarak Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Başkan Mutlu Işıksu’nun başkanlığında meclis üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi. Beş maddelik gündemle toplanan mecliste gündem dışı bir konuşma yapan Başkan Mutlu Işıksu, Ege Bölgesi’nde meydana gelen depremle ilgili; “85 vatandaşımızı kaybettik ve yaralılarımız da var. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz tüm kurumları ile seferber oldu. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz de ekiplerini gönderdiler. Afet konusunda TAMP ve SAKAMP olarak çok çok iyi acil müdahale planlarımız var. Tüm imkânlar seferber ediliyor. Allah herkesten razı olsun. Temennimiz can kaybının daha da artmamasıdır.” diye konuştu.

 

Işıksu’dan Kentsel Dönüşüm Mesajları

Kentsel dönüşüm ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, “Son olarak İzmir ve çevre illerinde yaşanan büyük depreme şahit olduk. Adapazarlılar olarak bizler de deprem bölgesinde yaşıyoruz. Depremle ilgili önemli tecrübelerimiz var. Bizler de Adapazarı Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren, 32 projemiz arasında vaat ettiğimiz Kentsel Dönüşümle ilgili çok cesaretliyiz. Daha önceki toplantılarda da bahsettiğimiz, Stratejik Çalışma Raporumuzu tamamladık. Kentsel dönüşüm uygulayacağımız alanları tespit ettik ve noktasal çalışmalarımızı da yaptık. Yani kentsel dönüşümde taşın altına gövdemizi koyduk. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi kentsel dönüşümü Belediyemizin tek başına başarması mümkün değildir. Bu konuda vatandaşlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, müteahhitlerimizin de işe el atmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Adapazarı’na Çağrı Var

Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Işıksu, “Hemşehrilerimizden ricamız, çok katlı ya da riskli olabilecek mülklerini Üniversitelerimiz ve Çevre Bakanlığımızın yetkilendirdiği kuruluşlardan muhakkak performans analizi yaptırmalarıdır. Analiz sonucunda kentsel dönüşümden yararlanma konusunda önemli aşamalar da kat ediliyor. Bizler de her türlü desteğe hazırız. Adapazarı’mız kentsel dönüşümü muhakkak başarmalıdır.” dedi.

 

Işıksu 32 Projeyi Tek Tek Anlattı

Başkan Işıksu, bir önceki ayın meclis toplantısında Kasım ayı meclis toplantısı için projelerin hangi aşamalarda olduğuna yönelik sunum gerçekleştireceklerine dair söz verdiklerini belirterek, gündem dışı konuşmasının son bölümünü 32 projeye ayırdı. Başkan Mutlu Işıksu, ADA Meydan (Meydan, Belediye Yeni Hizmet Binası, Akıllı Yeraltı Otoparkı ve Evlendirme Dairesi), Kentsel Dönüşüm, ADA Sahaf, Şehir Müzesi, Eğlence Merkezi, Bölgesel Sergi Sosyal Tesis ve Pazar Alanları, Karaman-15 Temmuz Camili Çark Deresi Rekreasyonu, Kadın Konukevi, Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Çocuk Hakları Sokağı, Millet Evleri, Merkez Sokaklara Mimari Kimlik Kazandırma, Mahallemi Güzelleştiriyorum, Zirai Aletler Sanayi Sitesi, Hobi Bahçeleri, Millet Hamamı, Yeşil Adapazarı (Her İnsan Bir Fidan), Adapazarı Belediyesi İletişim Merkezi (ADİM), Önleyici ve Denetleyici Haberleşme Sistemi (ULAK), ADAŞEHİR (E-ADA) Bilişim Sistemleri, Sıfır Atık, Adapazarı’nı Çok Seviyoruz Platformu, Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyonu, Engelsiz Danışma Hizmetleri Ofisi, Bebek Bakım Odaları, 15 Temmuz Camili Çarşısı, Güneş Enerjisi Santrali, Mithatpaşa Sosyal Tesisleri, Şehir Merkezinde Estetik Dokunuşlar; Kırsal Mahallelerde Muhtarlık Binaları ve Cemiyet Alanları ile ilgili projelerin hangi aşamada olduğunu, neler yapıldığını ve hedeflenen durumları ayrıntılarıyla tek tek anlattı.

 

Depreme Hazır Olmalıyız

Başkan Mutlu Işıksu’nun ardından gündem dışı bir konuşma yapan İYİ Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı, kentsel dönüşüm ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Bıçkıcı, “Ayrıntılı bir şekilde projelerini sunan Mutlu Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizler de projelerin hayata geçirilme noktasında destekçisiyiz. Deprem konusunda bizlerin tedbir ve tefekkür ilişkisini kaybettiğini düşünüyorum. Belediyelerin tek başına kentsel dönüşümü hayata geçirmesi mümkün değil. Burada belediye öncü olmalı, insanımız da binası ile ilgili gerekeni yapmalı, devletimiz de yardımcı olmalıdır. Hazırlıklı değiliz, hazır olmalı ve bir daha acı yaşamamalıyız.” şeklinde konuştu.

 

Korucuk’a İkinci Semt Pazarı Geliyor

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Beş maddelik gündemin bir maddesi imar komisyonuna havale edilirken, Korucuk Mahallesi’ne ikinci Semt Pazarı kurulması ile ilgili maddenin içinde yer aldığı dört madde de oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısı, 2 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar