HABERLER
Kentsel Dönüşümde Çok Cesaretliyiz
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli mesajlar veren Başkan Mutlu Işıksu, “Siyasi büyüklerimizin kentsel dönüşüme sahip çıkma konusundaki açıklamaları bizleri oldukça memnun etmiş ve cesaretlendirmiştir. Ayrıca basın mensuplarımızın bu konuyu ayrıca gündemde tutması da bizim çok önemli ve değerli. Kentsel dönüşümü Adapazarı’mızda hemşehrilerimizin desteği olmadan hayata geçirmemiz asla mümkün değildir. Tüm detaylara hâkim olarak, oluşabilecek süreçleri iyi analiz ederek, kapsamlı çalışma yapmaya devam edersek biz bu işi başarırız. Kentsel dönüşümde çok cesaretliyiz, şu anda yola çıkmış durumdayız ve bu yolda Adapazarı’mızla birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

Adapazarı Meclisi Toplandı

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, 4 maddelik gündemle toplandı.

Işıksu’dan Deprem Yardımları Teşekkürü

Gündeme geçilmeden önce Başkan Işıksu, İdlib’te meydana gelen saldırıyla şehit düşen askerlerimizi anarak konuşmasına başladı. Devletin gerçekleşen saldırıya en sert cevabı vereceğine olan inancını paylaşan Işıksu, 28 Şubat’ın yıldönümü ile ilgili de düşüncelerini aktardı. Işıksu, “Darbenin her türlüsünü asla kabul etmeyeceğimizi aziz milletimiz 15 Temmuz’da net bir şekilde göstermiştir. Bundan sonra da inanıyorum ki asla bir darbe yaşanmayacaktır.” dedi.  Meclis üyelerinin mübarek üç aylar başlangıcı ve Regaip Kandilini de tebrik eden Başkan Işıksu, Elazığ ve Malatya depremlerinin akabinde Adapazarı Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarda destek verenlere teşekkür etti. Işıksu, “Adapazarı’mız depremin acısını derinden yaşamış, her anıyla o zor günleri tecrübe etmiş bir şehir. Deprem haberini aldığımız andan itibaren bizlerle birlikte teyakkuza geçen, toplantımıza katılan, Kızılay’ımıza kan bağışında bulunan, yardım aracımızı yolcu eden meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız ile hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. İnşaallah böylesi acıları bir daha yaşamamayı diliyorum. Adapazarı Belediyesi olarak her an, her zaman gereken tüm hassasiyetimizle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ana Hedef; Kentsel Dönüşüm

Gündem dışı konuşmalarda ilk olarak söz alan AK Partili meclis üyesi Evren Çakırsoy, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremler, gerçekleştirilen yardımlar ve yardım sürecinde oluşan algı operasyonlarına yönelik eleştirilerini içeren konuşmasında, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor ve etkilenen vatandaşlarımıza yardım eden herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Adapazarı Belediyemizi en kısa zamanda harekete geçerek temel ihtiyaç maddelerini deprem bölgesine ulaştırması noktasında emek veren herkesi de tebrik ediyoruz. Belediyemiz, vatandaşlarımızın daha sağlam, daha konforlu yaşayacakları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanların artmasına zemin hazırlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarına hassasiyetle devam ediyor. Yapılan ön tespitler sonucunda ilçemizde deprem yorgunu, çok katlı yapıları; daha dayanıklı yapılar ile yatay mimari de gözeterek inşa etmek ana hedefimiz olmalıdır. Hedef doğrultusunda Belediyemizin yaptığı ve yapacağı tüm çalışmalara destek olmak hiç şüphesiz ki çalışmaların hızlı ilerlemesini ve Adapazarı’mızın depreme daha hazır bir kent olmasını sağlayacaktır. Elazığ ve Malatya depreminin ardından özellikle sosyal medyada oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarına en güzel cevap, devletimizin yaptığı kapsamlı çalışmalar ve aziz milletimizin gece gündüz depremzedelere yönelik verdikleri destek olmuştur. Sosyal medya canavarlarının kötü niyetlerinden, acıdan siyaset devşirmeye kalkışmalarından geriye kalan, devlet ve halk bütünleşmesi, kurtarılan canlar ve destek olunan aziz milletimiz olmuştur.” dedi.

Afet ve Depremler İlgili Öneriler

AK Partili Meclis Üyesi M. Reşit Yazıcı, AK Parti döneminde gerçekleşen çalışmalar, deprem hassasiyeti ve yatırımları hakkında ayrıntılı bilgi verdiği konuşmasında, “Devletimiz afetleri önleme, müdahale refleksi ve yeteneğini en üst düzeye çıkararak gerekli tüm yasal düzenlemeleri yapmış ve yapmaya da devam etmektedir.” dedi. Son 17 yılda yaşanan büyük afet ve depremlerde yapılan hizmetleri ayrıntılarıyla aktaran Reşit Yazıcı, afet ve depremlerle ilgili Adapazarı’nda gerçekleşmesi gereken önerilerini sıraladı. Yazıcı, “Yatay mimarinin hâkim olduğu akıllı şehirleşme, kentsel dönüşümün önemi, deprem master planının hazırlanması, afet ve depremlerle ilgili idari yapıların güçlenmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüme MHP Grubu Desteği

MHP’li Meclis Üyesi Kayhan Alver yaptığı konuşmada depreme hazırlık çalışmaları ile ilgili önerilerini paylaştı. Depreme hazırlık konusunda Adapazarı Belediyesi’nin yapacağı her türlü çalışmaya MHP Grubu olarak destek vereceklerinin altını çizen Alver, “Adapazarı’mızı kaderine terk etmemeli, kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlı şekilde başlatmalı ve deprem konusundaki ihtiyaçlarımızı tüm gerçekliliği ile üst düzey devlet kademelerimize iletmeliyiz. Belediyemizin öncülüğünde alanında uzman paydaş kurumlarında yer alacağı Deprem Master Planı Hazırlık Kurulu kurulmasının gerekliliği ilk ciddi adım olacaktır.” dedi.

Meclisten Depreme Hazırlık Önerileri Geldi

İYİ Partili Meclis Üyesi Mahir Özgün, gerçekleştirdiği gündem dışı konuşmada, şehir merkezinde tespit ettiği sorunları paylaştı. Özgün, “Katlı Pazar’da bulunan Köylü Pazarında Belediyemiz bir çalışma yaptı ancak yağmurlu günlerde orada faaliyette olan hemşehrilerimiz zorlandıkları için bir çözüm getirilmesi talebini iletmek istiyorum. Belediyemiz Güneşler Pazar Yerleşkesi, Mahallemi Güzelleştiriyorum ve Çocuk Hakları Sokağı projeleri ile önemli çalışmalar yapmaktadır. Adapazarı’mızın tanıtımı noktasında da çalışma yapmasının gerekliliği paylaşmak istiyorum.” şeklinde konuştu. İYİ Partili Meclis Üyesi Türker Ergül ise yaptığı konuşmada, MHP’li Meclis Üyesi Kayhan Alver’in depreme hazırlık konusundaki önerilerine destek verdiğini açıkladı. Ergül, kat yüksekliği konusunda kapsamlı bir görüş alışverişinin yapılarak şehir merkezinde önemli dönüşümün gerçekleşeceğine olan inancını paylaştı. Adapazarı’nın tanıtımı noktasında İYİ Partili Meclis Üyesi Mahir Özgün’ün önerilerine katkı sağlamak istediğini aktaran Ergül, Poyrazlar Gölü’nde bir festival düzenlenmesinin önemli olacağını dile getirdi. CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay ise yaptığı konuşmada, şehirde bulunan 50 yaş üstü binaların büyük risk taşıdığını aktardı. Akbay, şehir merkezinden ziyade yeni yerleşim bölgelerine başta ulaşım olmak üzere her alanda yapılacak kapsamlı yatırımlarla dönüşümün sağlıklı bir şekilde hayata geçirilebileceğini, iskân çalışmalarının gözden geçirilmesi gerektiğini, halkı bilinçlendirme çalışmalarının daha artmasının önemli olduğunu vurguladı. Akbay, “Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama neler yapmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.

Işıksu: Teveccühe Layık Olacağız

Meclis üyelerinin görüşlerine yönelik açıklamalarda bulunan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Sakarya çok güzel bir memleket, adeta bir cennet. Her ilçesinin kendine has özellikleriyle farklılık oluşturmuş, şehrimize gelen her vatandaşımızın mutlulukla bahsettiği, mavisiyle, yeşiliyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bambaşka bir şehir. Adapazarı’mız için yola çıktığımızda, her fırsatta vurguladığımız gibi bizlerin de çalışma idealimizi yansıtan sloganımız “Adapazarı’nı Çok Seviyoruz” çerçevesinde tanıtım faaliyetlerimizin kapsamını genişleterek devam ettirme arzumuz var. İnşallah Adapazarı’mıza olan sevgimizle hep birlikte bizlere gösterilen teveccühe layık olacağız.” diye konuştu.

İki Çocuk Hakları Sokağı Daha Geliyor

Çocuk Hakları Sokağı ile ilgili gelen güzel yorumlara teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, “Bu güzel projemizle ilgili bir müjde vereyim. Arkadaşlarımız ayrıntılarını şu anda çalışıyorlar. İki adet Çocuk Hakları Sokağı daha Adapazarı’mıza kazandırmak istiyoruz. Ayrıca Mahallemi Güzelleştiriyorum projemizi de devam ettireceğiz ve belirlediğimiz yeni noktalarda çok güzel çalışmaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yakın zamanda da tespit ettiğimiz yerleri açıklayacağız.” dedi.

Kentsel Dönüşüm ile İlgili Önemli Açıklama

Kentsel dönüşüme verdikleri önemi en başından itibaren hissettirdiklerinin altını çizen Başkan Işıksu, “Adapazarı’mızın yönetimini emanet almak için yola çıktığımızda, belirlediğimiz projelerin en önemlilerinden biri de kentsel dönüşüm projemizdi. Projemiz kapsamında yol haritamızı belirledik ve hemen çalışma başlattık. Kentsel Dönüşüm için fizibilite çalışma raporumuzu biliyorsunuz iki ay önceki meclis toplantımızda bahsetmiş ve ayrıntılarını meclis üyelerimizle paylaşmıştık. Her fırsatta dile getiriyoruz. Adapazarı Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarını tek başımıza yapmamız mümkün değildir. Bu konuda başta meclis üyelerimiz ve paydaşlarımız olmak üzere kamuoyu desteği şarttır. Siyasi büyüklerimizin kentsel dönüşüme sahip çıkma konusundaki açıklamaları bizleri oldukça memnun etmiş ve cesaretlendirmiştir. Ayrıca basın mensuplarımızın bu konuyu ayrıca gündemde tutması da bizim çok önemli ve değerli. Biz projemizin altyapısını hazırladık. Kanun konusunda da tüm detaylara hâkim olmamız mutlak surette gerekmektedir. Kentsel dönüşümü Adapazarı’mızda hemşehrilerimizin desteği olmadan hayata geçirmemiz asla mümkün değildir. Tüm detaylara hâkim olarak, oluşabilecek süreçleri iyi analiz ederek, kapsamlı çalışma yapmaya devam edersek biz bu işi başarırız. Bu konuda meclis üyelerimizin bizlerle olup çalışma sürecimize tam destek vereceğine yürekten inanıyorum. Kentsel dönüşümde çok cesaretliyiz, şu anda yola çıkmış durumdayız ve bu yolda Adapazarı’mızla birlikte yürüyeceğiz. Tespit ettiğimiz iki noktanın ayrıntıları netleştiğinde ve meclis üyelerimiz başta olmak üzere kamuoyu ile paylaştığımızda gerekirse vatandaşlarımızla tek tek görüşecek, onları bu iş için motive edecek ve biz bu işi başaracağız. Tam destek alacağımız konusunda inançlıyız ve çalışmalarımızı bu inançla sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Netleştiğinde Kamuoyu İle Paylaşacağız

Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili görüşlere yönelik de konuşan Başkan Işıksu, “SAKAMP Planı’ndan daha evvel de bahsetmiştik. Plan çerçevesinde tüm ayrıntılar mevcut, toplanma alanları başta olmak üzere çalışmaları da güncellenmiş durumda. Bu konuda olumlu bir süreç gerçekleşmekte ve bizler de takibimizi ve gereken desteğimizi sürdürüyoruz. Kentsel dönüşümde nereden başlayacağımız konusunda da altyapı çalışmalarımız sonuçlanmak üzere. Netleştiğinde de kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Bilecik Gölpazarı Kardeş Belediye Seçildi

Gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 4 maddelik gündemin maddeleri oy birliği kabul edilirken, gündemin son maddesinde yer alan, “Bilecik Gölpazarı Belediye Başkanlığı ile Adapazarı Belediye Başkanlığı arasında sosyal, kültürel, ekonomik ve benzeri konularda karşılıklı olarak yardımlaşma ve dayanışma sağlamak, birlikte projeler geliştirmek, deneyim alışverişi içinde bulunmak amacıyla kardeş belediye ilişkisin kurulması maddesi” oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Işıksu, “Bilecik Gölpazarı, şirin ve güzel bir ilçemiz. İnşaallah birlikte güzel çalışmalara imza atarız. Meclis üyelerimizle birlikte kardeş belediyemize de gideriz, teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adapazarı Belediyesi Mart ayı meclisi, 2 Mart Pazartesi, saat 14.00’da Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar