HABERLER
Projeler Hayata Geçmeye Devam Edecek
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında projelerle ilgili gerçekleştirilen çalışmaları aktaran Başkan Işıksu, “Adapazarı’mızı çok seviyoruz, kalpten seviyoruz. Aldığımız müjdelerle birlikte söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçirmek için hep birlikte büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Adapazarı Belediye Meclis Toplantısı

Adapazarı Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda bir ilave madde olmak üzere 15 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının gündemine geçilmeden önce bir konuşma yapan Başkan Mutlu Işıksu, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Işıksu Projeleri Anlattı

ADA Meydan Projesi, Şehir Müzesi, Yenikent Çok Amaçlı, Sergi, Sosyal Tesis ve Pazar Alanları, asfalt ve yol açma çalışmaları, 11 Mahallede Yapılacak İmar Planları, Mahallemi Güzelleştiriyorum,  mahallelere kazandırılacak sosyal alanlar, Çocuk Hakları Sokağı, Sıfır Atık ve Bebek Bakım Odaları projelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Işıksu, “ADA Meydan Projemiz ile ilgili artık icraat noktasına geçmiş bulunuyoruz. Bu proje şehrimizin en önemli projelerinden biri olacak. Çok hassas bir çalışma içinde olduğumuzun bilinmesini arzu ediyorum. Gelişmeleri de kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Eski Türk Ticaret Bankası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, süreci de başlatmak için gayret gösteriyoruz. Yenikent’imize kazandıracağımız Çok Amaçlı Sergi, Sosyal Tesis ve Pazar Alanları projemizle birlikte kapsamlı ve nitelikli bir kompleks için çalışma yapıyoruz.” diye konuştu.

Mahalleler Açıklandı

Seçim öncesinde verdikleri sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışma yaptıklarını vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Sözlerimizden biri de birçok mahallemize gittiğimizde imar planı olmayan mahallelerimizin İmar Plan çalışmalarını hızlıca başlatacağımızı ve istişareli bir şekilde yürüteceğimizi söylemiştik. İmar Planına başlayabilmemiz için 11 mahallemizle ilgili müjdeyi de geçtiğimiz hafta paylaştık. Mahallelerimizi de şimdi paylaşmak istiyorum.  Aşırlar, Abalı, Budaklar, Çaltıcak, Çelebiler, Hacılar, Hacıramazanlar, Harmantepe, Karadere, Salmanlı, Kayrancık ve Kayrancık Dereköy mevkiinde çalışmalarımız olacak. Bundan sonraki süreçte teknik ekipten arkadaşlarımızın yoğun performansı ile imar planları yapılacak ve sonra inşallah uygulamaları da bitirdiğimizde altyapı ve doğalgazla ilgili çalışmaların da önü açılmış olacak. İnşallah bu dönem sonunda da mahallerimizi imar planlarına kavuşturarak özellikle alt yapı açısından yatırımların önünü açmış olacağız. Mahallelerimiz için hayata geçirdiğimiz en güzel çalışmalardan birinin de bu olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuk Hakları Sokağı Geliyor

Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi, asfalt çalışmaları ve mahallelere kazandırılacak sosyal alanlar ve Çocuk Hakları Sokağı ile ilgili bilgiler veren Başkan Mutlu Işıksu, “Asfalt ihalemizle mahallelerimize en elzem yerlerden başlamak üzere 38 bin ton asfalt atmış olacağız. Pabuççular, Çıracılar ve Fabrika Caddesi’nde Mahallemi Güzelleştiriyorum projemizle ilgili iş ve işlemler devam ediyor. İnşallah bu yılsonuna kadar da çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Yaklaşık 70 tane içinde basketbol ve futbol sahalarının olduğu spor alanları çalışmamız da başlamak üzere. 2 ay içine bitirmeyi hedefliyoruz. Yine mahallerimize güzel parklar ve spor alanları kazandırmış olacağız. Yine kapalı olan yollar vardı. Yaklaşık 4 kilometre civarında yol açımı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda Çocuk Hakları Sokağı Projemizi de hayata geçirmiş olacağız. Çocuklarımızın ekranla değil akranla büyüyecekleri, haklarını bilecekleri ve proje ile birlikte çocuk dostu Adapazarı hüviyetini kazanmayı hedeflediğimiz projemizi de Barış Manço Parkı’nın orada Adapazarı’mıza kazandıracağız.” dedi.

Bebek Bakım Odaları Kurulmaya Başlandı

Başkan Işıksu son olarak Sıfır Atık ve Bebek Bakım Odaları projelerinden bahsederek, “Yenikent Bölgemizin çöp toplama sisteminde Sıfır Atık Projesini uygulamak istiyoruz. İnşallah Ekim ayı içinde oradaki çöp toplama sistemini daha çevreci bir noktaya taşıyacağımızı umuyoruz. Biliyorsunuz bir de Bebek Bakım Odaları projemiz vardı. Adapazarı ticaretin merkezidir. Dolayısıyla ticaret merkezini daha da güçlendirmek adına bebeği olan hanımefendilerin daha rahat alışveriş yapmaları için Adapazarı’mızın birkaç noktasına bebek bakım odalarını kurmuş olacağız. Bir tanesini Kurban Bayramı’ndan önce yetiştirmeyi hedefliyoruz. Adapazarı’mızı çok seviyoruz, kalpten seviyoruz. Aldığımız müjdelerle birlikte söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçirmek için hep birlikte büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Işıksu’ya Teşekkür

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay,  Adapazarı’na yapılan her güzel hizmetin destekçisi olduklarını belirterek, başlatılan projeler nedeniyle Başkan Işıksu’yu tebrik etti. İYİ Parti Meclis Üyesi Ahmet Başaran, Başkan Mutlu Işıksu’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bize verdiğimiz konularla ilgili kısa sürede dönüş yapmanız çok güzel. Güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum.” dedi. AK Partili Meclis Üyesi Behlül Bayrak ise el birliği ile güzel çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, Başkan Mutlu Işıksu’ya teşekkür etti.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Kuruldu

15 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, 13 madde oy birliği ile kabul edilirken iki madde hukuk komisyonuna havale edildi. Mecliste ayrıca Tarım ve Hayvancılık Komisyonu kuruldu. Komisyona, AK Parti meclis üyesi Levent Tunç, Yavuz Meşe ve Bahtiyar Nalbant, MHP Meclis Üyesi Ali Eroğlu ve İYİ Parti Meclis Üyesi Mahir Özgün seçildi.

Hukuk Komisyonu’na Resüloğlu Seçildi

1 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonucu AK Parti’den Adapazarı Meclis Üyesi olan Ravda Keçeoğlu Yolcu’nun istifası nedeniyle boşalan Hukuk Komisyonu üyeliğine, AK Partili Meclis Üyesi Türkan Resüloğlu seçildi.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar