İmar Barışı veya İmar Affı Bilgilendirme

"Kamu oyunda "İmar Barışı" veya "İmar Affı" olarak yer alan konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilendirilmiştir. Konu ile ilgili yasal düzenleme henüz Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmemiş, düzenleme ile ilgili uygulamaya yönelik olarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüklerine ve belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğüne her hangi bir talimat gönderilmemiştir.Dolayısıyla bu hususta İl Müdürlüklerince ve Yapı Kontrol Müdürlüğünce herhangi bir işlem tesis edilmemekte, resmi kaynaklı herhangi bir bilgilendirme yapılamamaktadır.

İlgili vatandaşlarda , medya organları üzerinden kanunun takipçisi olmaları, yasal düzenleme resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdikten sonra öncelikle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerini olmak üzere Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğünü ziyaret etmeleri rica olunur.

Ayrıca bu konuda Yapı Kontrol Müdürlüğüne her hangi bir tebliğ veya talimat gelmesi durumunda internet sitemizden varsa detayları ile birlikte ayrıntılı bir şekilde duyuru yapılacaktır."